Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "İşgal ordularının bile yapmadığını yapmaya kalkan bu haşhaşiler bir şeyi hesap edemediler.

18.07.2016 03:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "İşgal ordularının bile yapmadığını yapmaya kalkan bu haşhaşiler bir şeyi hesap edemediler. Rükudan başka asla eğilmeyen liderimizi, tarih boyunca kimseye boyun eğmemiş milletimizi hesap edemediler. Hamd olsun Allahın yardımıyla Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ve milletimizin dik duruşuyla bu darbeyi püskürttük." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Konya'nın Beyşehir ilçesinde vatandaşlar tepki gösterdi. Çarşı Cami meydanında toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetine ellerinde bayraklarla devam etti. Meydanın bulunduğu cadde iş makineleri ve belediye araçlarıyla trafiğe kapatıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Ankara'dan telefonla bağlanarak buradaki vatandaşlara hitap etti. Sorgun, yaptığı konuşmada, "Devlet içine yerleşmiş asker görünümlü bazı hainler bu milletin silahıyla milleti esir almaya milletin iradesine ipotek koymaya kalkıştılar." dedi.

Kurtuluş savaşında bile bombalanmayan meclisin bombalandığını ifade eden Sorgun, şunları söyledi:

"İşgal ordularının bile yapmadığını yapmaya kalkan bu haşhaşiler bir şeyi hesap edemediler. Rükudan başka asla eğilmeyen liderimizi, tarih boyunca kimseye boyun eğmemiş milletimizi hesap edemediler. Hamdolsun Allahın yardımıyla Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ve milletimizin dik duruşuyla bu darbeyi püskürttük. Başkomutanımızın, reisimizin, Başbakanımızın talimatları doğrultusunda meydana sahip çıkmaya devam ediyoruz. Allah'ın izniyle bu haşhaşilere, bu vatan, millet düşmanlarına asla meydanı bırakmayacağız, pabuç bırakmayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun."

"Başkomutanımızdan talimat gelinceye kadar..."

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise devletin tüm araçlarının, tanklarının, tüfeklerinin halkın hizmeti ve çıkarı için var olduğunu, vatandaşın rahatı ve çıkarı için çalışmaları gerektiğini söyledi.

Milletin silahıyla milletin vurulduğunu aktaran Özaltun, "Halkımız bunu kabul etmedi 'ben irademe sahip çıkıyorum' dedi ve başkomutanımızın talimatıyla sokağa döküldü. Allah'a şükürler olsun ki şu an herhangi bir problem kalmadı. Ama yetmez. Başkomutanımızdan talimat gelinceye kadar meydanları bırakmayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement