Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kocaeli'de, AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve BBP il başkanları, yaptıkları ortak basın toplantısıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

18.07.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve BBP il başkanları, yaptıkları ortak basın toplantısıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Darbe girişimine tepki göstermek için AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, İzmit ilçesindeki bir restoranda bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Ceyhan, burada yaptığı konuşmada, darbe kılıfı altında bir terör operasyonu yapılmak istendiğini belirterek, 15 Temmuz akşamı yaşananın daha önceki darbelerden farklı olduğunu söyledi.

Türkiye'de ilk defa TBMM'nin bu süreçte bombalandığını vurgulayan Ceyhan, "Darbe yapmak isteyenler, milli iradeyi hesap etmeyi unutmuşlar. Vatandaşlar, siyasi görüşüne bakmadan mesele memleketse devletse meydanlara indi ve bu duruma tepki gösterdi. Tankların önüne geçti. Bu iradeyi ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ceyhan, vatandaşların herhangi bir organizasyona ihtiyaç duymadan darbeye tepki için bir araya geldiğini anlattı.

"Türk milleti, aklına gelenin ülkede darbe yapamayacağını gösterdi"

CHP İl Başkanı Sarıbay da her türlü darbeye karşı olduklarını dile getirerek, darbelerin Türkiye'ye kazandıracağı hiçbir şey olmadığını söyledi.

Sarıbay, darbe girişiminde şehit olanlara rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

MHP İl Başkanı Ünlü ise Türkiye'nin bir demokrasi sınavı verdiğini belirterek, Türk milletinin her aklına gelenin ülkede darbe yapamayacağını gösterdiğini kaydetti.

İnanan insanların darbe girişimini püskürttüğünü ifade eden Ünlü, "Bu bir milat. Türk milleti, aynı değerlerle birlik ve beraberlik içerisinde ülkede yaşanan sorunlara karşı tek yürek olduğunda her şeyi başarabileceğini gösterdi. Bu Türkiye'nin yeniden şekillenmesinde faydalı olacaktır." ifadesini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Ejderoğlu, darbe ve terör girişimini şiddetle kınadığını aktararak, darbeye karşı koyarken şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa diledi.

Darbelerin ülkelerin geri gitmesine sebep olduğunu dile getiren Ejderoğlu, bundan sonra da bu tür girişimlere hep birlikte karşı duracaklarını bildirdi.

"İdamın geri gelmesini talep ediyoruz"

BBP İl Başkanı Yıldız da darbe girişimini kınayarak, olay gerçekleştiği andan itibaren hiçbir siyasi görüş göstermeksizin tepkilerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Siyasette bugünün bir ve beraber olma zamanı olduğuna vurgu yapan Yıldız, "Namlusunu halka çeviren hiçbir güce itibar etmeyiz. Belki idam kararının geriye dönük bir etkisi olmayacak ama 2012'de idamın geri gelmesini söylemiştik. Bugün de aynısını söylüyoruz. Yarın yine aynı bugünleri yaşamamak için idamın geri gelmesini talep ediyoruz. İlimizde de bu konuda yarından itibaren imza kampanyası başlatacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement