Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bitlis merkez ve ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

19.07.2016 01:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis merkez ve ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, AK Parti il ve ilçe başkanlıkları önüne giden vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak, tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanlığı önünde 4 gündür "Demokrasi nöbeti" tutan kadınlardan Hatıra Serkehni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vatanımızı ve Türkiyemizi koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Darbe girişimini lanetliyoruz. Biz darbe istemiyoruz. Bu girişimde bulunanlar vatan hainidir." dedi.

Hacer Koçar da "Ya istiklal ya ölüm" dediklerini ifade ederek, "Başka Türkiye yok. Dinimiz, dilimiz, ırkımız ne olursa olsun hepimiz biriz. Tek bayrak, tek Türkiye ve tek ezan diyorum. Allah'a emanet olalım." diye konuştu.

"Suriye konumuna düşürmeye güçleri yetmeyecektir"

Maşallah Erkoç da böyle bir ülkede darbe yapılmasını şiddet ve nefretle kınadıklarını, daha önceki darbelerin getirdiği zararlardan bu ülkenin ve milletin ders aldığını belirtti.

Bunun tamamen ülkeye, halka ve demokrasiye yapılan bir darbe olduğunu vurgulayan Erkoç, şöyle konuştu:

"Darbenin tasvip edilecek hiçbir yanı yoktur. Onun için Reisi Cumhurumuza yapılan bu darbeyi şiddetle kınıyoruz. Şu anda Türkiye, dünya devletleri arasında. Türkiye'nin geldiği bu noktadan geri gitmesine ne halkımız ne de hükümetimiz müsaade edecektir. Halkın sokaklara döküldüğünü gördüler."

"Bu oyunu halkımız bozmuştur"

Abdullah Utkucu da bu darbeye girişenleri lanetlediklerini bildirerek, "Bu oyunu halkımız bozmuştur. Allah'ın izniyle de böyle girişimlere müsaade etmeyeceklerdir." dedi.

"Paşa diye bildiklerimiz hain"

Vatan, özgürlük, halk ve demokrasiye ket vurmak isteyenlerin, karşılarında halkın iradesini gördüğünü kaydeden Şirin Kurtulgu ise burada demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini vurguladı.

Darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Tatvan ilçesindeki Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önünde toplanan vatandaşlar da İbadullah Camisi'nde okunan mevlidi dinledi.

Burada yapılan duaların ardından tekrar AVM'e önüne kadar sloganlar atarak yürüyen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanları lanetledi.

Mevlit ve demokrasi nöbetine, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Başkan Yardımcısı Abdülbaki Menteş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement