Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Manisa ve ilçelerinde toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

19.07.2016 02:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa ve ilçelerinde toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

İl merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve ilçe belediye başkanları, darbe girişimine yönelik protestoların yapıldığı Manolya Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Meydandaki platformdan katılımcılara seslenen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, canlarını vererek, milli iradeye, demokrasiye, özgürlüğe ve geleceğe sahip çıkan şehitlere minnettar olduklarını söyledi.

Darbe girişiminden sonra yaşananlara değinen Çelik, şöyle konuştu:

"Milletin iradesine ipotek koymaya çalışanlar, milleti küçümseyenler, aşağılayanlar, milletin parasıyla alınmış olan tank, top ve silahlarla millete ateş edenler şimdi hepsi cezaevindeler, yurt dışındalar, firariler, milletin yüreklerinde zindanlara girmiş durumdalar. AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi, Saadet Partilisi, Büyük Birlik Partilisinin tamamı milli iradeye sahip çıktı. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Cesur emniyet kuvvetlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Yürekli başsavcılarımıza, savcılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şüphesiz ki en büyük şükran, dünyaya Türk milletinin gücünü bir kez daha gösteren, tankların önünde kendini siper eden, kurşunlardan korkmayan, yılmayan aziz milletimizindir. Aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum."

Daha sonra, Manisa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat ve Memur Sen'e bağlı sendikaların başkanları, diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılımcılara seslenerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Demirci ilçesinde ise FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar anısına Merkez Alaca Camisi'nde yatsı namazı öncesi mevlit okutuldu.

Turgutlu, Salihli ve Kula ilçelerindeki meydanlarda toplanan vatandaşlar da darbe girişimine tepki göstererek, "demokrasi nöbetleri"ni sürdürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement