Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gündeme gelen idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına ilişkin, "İdam tekrar getirilebilir ancak yasalarda bir değişiklik yapıldığında lehte olan hükümler geriye yürüyor, aleyhte olanlar yürümüyor.

19.07.2016 03:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gündeme gelen idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına ilişkin, "İdam tekrar getirilebilir ancak yasalarda bir değişiklik yapıldığında lehte olan hükümler geriye yürüyor, aleyhte olanlar yürümüyor." dedi.

Karabük'te, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Şahin, kent sakinlerinin toplanarak demokrasiye sahip çıktığı bu alanın adının "demokrasi meydanı" olmasını istedi.

Şahin, darbe girişiminin millete karşı yapıldığını ancak bunu planlayıp uygulayanların milleti hafife aldığını ve hesaplarının tutmadığını söyledi.

Girişimin başarılı olması halinde Karabük Valisi'nin görevden alınıp yerine Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedat Arıcan'ın getirileceğinin planlandığını ifade eden Şahin, FETÖ mensuplarının bunu başaramadığını ve şimdi Arıcan'ın cezaevinde olduğunu hatırlattı.

Vatandaşın idam istediğini, TBMM bombalanırken kendisinin ve arkadaşlarının "Bunları idam etmek lazım" diye akıllarından geçirdiklerini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Bu, diğer siyasi partilerle de konuşulacak bir konudur. Ben hukukçu bir kardeşinizim. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'ndan ve ceza yasalarından idam kaldırıldı, 2000'li yıllarda. İdam tekrar getirilebilir ancak yasalarda bir değişiklik yapıldığında lehte olan hükümler geriye yürüyor, aleyhte olanlar yürümüyor. Anayasa değişikliği yapıp ceza kanununa getirdiğinizde daha sonra çıkacağı için bu idamla ilgili hüküm, suç ondan önce işlendiği için uluslararası hukuk kuralları gereği aleyhte olan hükümler haklarında uygulanmayacağı için onlar hakkında idam kararı verilemeyebilir. Bütün bunlara rağmen, bu ihaneti yapmış olanlara karşı böyle bir cezanın uygulanması gerekmez mi? Vicdanlarımız 'gerekir' diyor ancak bu konunun çokça tartışılması, üstünde çalışılması, bir mutabakatla bu konunun bir cevabının araştırılması gerekir."

"Altın nesilden hain nesile"

Şahin, geçmişte eğitim alanında hizmet veriyor diye sempati duyulan yapının, aslında bunu reklam amaçlı kullandığının anlaşıldığına dikkati çekti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'ye sığındığını anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

"Amerika'ya sığınan bu zatın yatacak yeri yok. Şu insanları perişan ettiğine bakın. Kendisine inanmış, bunların birçoğu samimi inançlıdır. Kendisine inananları soktuğu şu perişan hale bakın. Mesleklerinden oldular, cezaevlerine düştüler. Siz 'Altın nesil yetiştireceğiz' diye yola çıktınız, hain bir nesil çıkardınız bu milletin karşısına. Altın nesilden hain nesile. Utanın, bir özür, af dileyin. Beddua ediyordunuz, beddua şimdi size dönüyor. Bu perişan olan insanların aileleri şimdi bunlara beddua ediyor, 'Nereden de düştü bunun ağına bizim çocuklarımız' diye. 'Bu işlerde parmağım yok' diyorsan, gel Türkiye'ye hesap ver. Sana inanmış olanlar cezaevinde, sen orada oturuyorsun. Bir elin yağda, bir elin balda, utan."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement