Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Alana toplanan vatandaşların toplu namaz kılması Mehter takımının konseri Kalabalıklardan genel görüntüler Saygı duruşu Kuran'ı- Kerim tilaveti Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun konuşması Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuşması Kalabalıklar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Kocaeli'de on binlerce kişi, darbe girişimine tepki amacıyla meydanları doldurdu Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi protesto edildi.

19.07.2016 04:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Alana toplanan vatandaşların toplu namaz kılması

Mehter takımının konseri

Kalabalıklardan genel görüntüler

Saygı duruşu

Kuran'ı- Kerim tilaveti

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun konuşması

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuşması

Kalabalıklar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kocaeli'de on binlerce kişi, darbe girişimine tepki amacıyla meydanları doldurdu

Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi protesto edildi.

İzmit Perşembe Pazarı alanında toplanan on binlerce kişi, Türk bayrakları taşıdı, "Darbeye karşı omuz omuza" ve "İdam istiyoruz" sloganları attı.

Etkinliğe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, DYP İl Başkanı Metin Palabıyık, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Darbecilere milletin istediği ceza verilecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, ülkeye sahip çıkıldığında kısa sürede hainlerin, zalimlerin ne kadar güçlü planı olursa olsun, ne kadar silah kullanırsa kullansınlar, hiçbir şey yapamadıklarını, zillete düştüklerini, fareler gibi kaçıştıklarını izlediklerini söyledi.

Allah'ın dilediğini aziz, dilediğini de zelil ettiğini belirten Karaosmanoğlu, "Bu milletle beraber olursanız aziz olursunuz. Üniformanıza bu millet sevgi ile saygı ile bakar ama hainlik, zalimlik yaparsanız o zaman bu millet yüzünüze tükürür. Tükürüğü ile sizi boğar. Türkiye'de yaşadığımız budur." diye konuştu.

Karaosmanoğlu, bu darbe girişiminin, bu ihanetin asla Türkiye Cumhuriyeti ordusuna mal edilemeyeceğini vurguladı.

"Bu millet, darbecileri kurşunlara göğsünü siper ederek bertaraf etti"

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da demokrasiye sahip çıkma iradesini gösterdikleri için vatandaşlara teşekkür etti.

Halkın, dik durarak, devletine, cumhuriyetine ve geleceğine sahip çıkmalarından dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ezelden beridir hür yaşayan, bağımsızlığını, özgürlüğünü ve iradesini hiçbir şekilde paylaşmayan, boyunduruk altında olmaktansa şehadet şerbetini içerek, şehadet mertebesine erişen bu milletin evlatları, 15 Temmuz günü hain bir darbeye kalkışan, içte ve dışta bu milletin geleceğine kasteden hainlerin karşısında sıradağlar gibi durarak, tankların önüne atılarak, kurşunlara göğsünü siper ederek bu tehlikeyi bertaraf etti. Helal süt emmiş Türk milletin evlatlarına yakışan da buydu."

Programda FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından dua edildi.

Çanakkale Savaşı'nı konu alan sinevizyon gösterisinin ardından mehter takımının çeşitli marşlar çaldığı etkinlikte, protokoldekiler ve vatandaşlar alanda akşam ve yatsı namazlarını kıldı.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement