Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Mehmet Sarı, "Türkiye'nin dört bir yanında, 81 il ve ilçelerinde, hep birlikte tek bilek tek yürek olmuş ve dosta güven, düşmana korku salmıştır.

19.07.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Mehmet Sarı, " Türkiye'nin dört bir yanında, 81 il ve ilçelerinde, hep birlikte tek bilek tek yürek olmuş ve dosta güven, düşmana korku salmıştır. Bu destansı bir direniştir. Bir milletin uyanışının tescilidir. Zor zamanlarda bu halkın neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir." dedi.

TBMM'nin önünde FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dernek üyeleriyle basın açıklaması yapan Sarı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en kalleş ve en önemli darbe girişimini yaşadığını söyledi.

Sarı, katliamlara rağmen halkın toplu bir şekilde sokaklara çıkarak bu darbe girişimini engellediğini belirterek, "Milletin iradesine ket vurulamayacağı, milletin iradesinin baskı zulümle silahla terbiye edilemeyeceğini, bundan sonra bir kez daha test etmiş olduk. Bunu darbeciler de öğrendi. Toplum bundan sonra darbecilere fırsat vermeyecek. Kimse bu tür işlere tevessül edemeyecek. Türkiye'nin dört bir yanında, 81 il ve ilçelerinde, hep birlikte tek bilek tek yürek olmuş ve dosta güven, düşmana korku salmıştır. Bu destansı bir direniştir. Bir milletin uyanışının tescilidir. Zor zamanlarda bu halkın neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir." diye konuştu.

Sarı, bu örgütün üyelerinin devlet kurumlarından acilen uzaklaştırmasını ve ABD'den Fetullah Gülen'in Türkiye teslim edilmesini istediklerini belirterek, "Milletin ve millet iradesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu şanlı direnişi gösteren ve destan yazan aziz milletimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve şehit düşen kardeşlerimizin bayrağını yere düşürmeyeceğimizi ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dernek başkanı Mehmet Sarı ve dernek üyeleri, ellerindeki beyaz gülleri TBMM'nin Çankaya Kapısı'nın önüne bıraktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement