Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Siverek ve Halfeti ilçesinde Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, tepkilerini devam ettiriyor.

19.07.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Siverek ve Halfeti ilçesinde Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, tepkilerini devam ettiriyor.

Ceylanpınar Cumhuriyet Meydanı'ndan toplanan binlerce vatandaş, darbe girişini protesto etti, şehit olanlar için dualar etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, etkinlikte yaptığı konuşmada ayrı gayrı demeden herkesin milli iradeye sahip çıktığını söyledi.

Allah'ın hesabının her hesaptan büyük olduğunu anlatan Milletvekili Akyürek, "Bu vatan hepimizin, ayrı gayrı demeden vatanımıza sahip çıkalım. 50-60 yaşındaki biri, ihtilalin ve darbenin ne olduğunu çok iyi bilir. Genç nesil de darbeyi gördü, onlarda yaşadı. Darbeciler meclisi bombaladılar. Dünyanın hiçbir yerinde bunun örneğini göremezsiniz. Onların bir hesabı vardı. Ama Allah'ın hesabı en iyisidir. Allah'a binlerce şükür. Bu yaşananlar belki hakkımızda hayırlıdır." dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, okunan ilahilerle devam etti.

Siverek'te de darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren yüzlerce vatandaşın sokaklarda caddelerde nöbeti devam ediyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün çevresinde bekleyen vatandaşlar, cumhurbaşkanından alanları terk edin mesajı gelene kadar alanlarda nöbet tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Alanda bekleyen Mustafa Buluş (53), yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla her gece sabaha kadar nöbet beklediğini belirterek, "Bazılarımız yerde uyurken, bazılarımız da oturarak bekliyoruz. Sonuna kadar burada nöbet tutacağız." dedi.

Halfeti'de ise, Hükümet Konağı bahçesinde toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri basın açıklaması yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement