Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri İl Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

19.07.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri İl Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, silahlı kuvvetler içerisinde azınlık, azmış bir grup tarafından devlete ve milli iradeye karşı yapılan alçak saldırıyı nefretle kınadığı ifade edildi.

Açıklamada, yapılan ihanetin halkın sağduyusu, asker ve polisin milli iradeye olan bağlılığı sayesinde atlatıldığı kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri içinden çıkan ihanet ve darbecilik, geçmişte olduğu gibi, bu gün de Türk milletini hayal kırıklığına uğratmıştır. Yüce Türk milleti buna rağmen yasalara bağlı, vatanını canından çok seven TSK personeli ile ihanet edenleri ayırt etmiş, Mehmetçiğine ve silahlı kuvvetlerine her zaman sahip çıkmıştır. Personelinin emir komuta zinciri içerisinde demokrasiye ve millet iradesine saygılı olduğunu bilmekle beraber, TSK'nın emir komuta merkezinin Genelkurmay Başkanlığı olduğunu ve bunun dışında bir oluşumu kabul etmediğimizi, bütün askerlerimizin gayri milli hareketlerde bulunmayacağına olan inancımızı koruyarak, darbecilere karşı duruş sergilemelerini istiyor ve Türkiye'nin iç savaşa sürüklenmesine izin vermeyeceğimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Atatürk'ün kurduğu çağdaş cumhuriyetini yaşatmak için üzerine düşen vazifeyi yapmaya hazırdır."

Açıklamada, bu girişimde bulunanların da en kısa zamanda bağımsız yüce Türk adaleti önünde yargılanması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement