Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Iğdır'da mahalle ve köy muhtarları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimi sırasında Iğdır merkez ve köyleri koordine ederek, çıkması olağan olayları engelleyen Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

19.07.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da mahalle ve köy muhtarları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimi sırasında Iğdır merkez ve köyleri koordine ederek, çıkması olağan olayları engelleyen Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muhtarları valiliğin toplantı salonunda ağırlayan Iğdır Valisi Alpman, darbe girişimi günü sokaklara çıkarak FETÖ'ye karşı direnen muhtarlara teşekkür etti.

Darbe girişiminin duyulduğu andan itibaren sokakları kaplayan insan selinin onur verici bir tablo oluşturduğu belirten Alpman, şunları söyledi:

"Bugünlerde değil de biraz daha zaman geçtikten sonra ne büyük bir tehlike atlattığımız farkına daha çok varacağız. Tabi burada tüm halkımızın, başta sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere herkesin katılımıyla engellenen bu hareket tarif edilemeyecek, anlatılmayacak kadar korkunç bir olaydı. Kahraman insanlarımızın elinde bayrağıyla meydanlara koşması, tankların üzerine çıkması, yüreklerinin gücüyle o tankları engellemeye çalışması, kurşunlara bağırlarını siper etmesi, dünyada başka bir ülkede başka insanların yapamayacağı kadar haklı, onurlu ve bizim gurur duyduğumuz bir davranıştı. Artık dünya değişti, Türkiye değişti. Sayın Cumhurbaşkanımızdan itibaren her şey ne kadar değişti hepimiz bunun farkındayız. Cumhurbaşkanımızın çağrı yapması, sizlerin sokaklara çıkmanız, halkı çıkarmanız çok güzel bir hareketti. Sizler gerçekten vatansever, duyarlı insanlarsınız. Vatanı sevmek böyle günde belli olur. Eline bayrağını alarak sokaklara çıkıp bu teröristlere dur diyen herkesten Allah razı olsun."

Muhtarlar adına konuşan Bayraktutan Köyü Muhtarı Gündüz Yıldırım ise, girişimin gerçekleştiği gün şehrin düzenini sağladığı ve ordu ile halkı karşı karşıya getirmediği için Vali Alpman'a teşekkür etti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Biz muhtarlar olarak her zaman sizin arkanızdayız. Ne gerekirse her zaman sizinleyiz. Gerekirse valilikte muhtarlar olarak nöbet tutarız. Bunların yaptığını gavur bile yapmadı. Sen gel havadan milletin üzerine bombayı dök. Kalkımızdan Allah razı olsun, olayı bastırdılar. Bastırılmasaydı Türkiye parçalanıp gidecekti, milyonlarca insan ölecekti."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nin sanatçıları olan grup üyeleri, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement