Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Van'da alanlara inen binlerce vatandaş tarafından protesto edildi.

19.07.2016 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Van'da alanlara inen binlerce vatandaş tarafından protesto edildi.

Beşyol Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbeye hayır" ve "Vanlılar burada darbeciler nerede", "Fetö'ye idam" şeklinde slogan attı.

Bazı vatandaşların Türk bayraklarıyla süslediği arabalarıyla korna çalarak destek verdiği demokrasi nöbetinde, meydandakilere hitap eden Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 15 Temmuz'da alçak ve hainlerin halkın iradesine ipotek koymak istediğini belirterek, halkı korumak için alınan silahların halka karşı kullanıldığını belirtti.

"Alçak girişimi yok ettik"

Halkın iradesiyle sıkıntının giderildiğini ve ülkenin aydınlık geleceğini görebildiklerini söyleyen Battal, "Dün Ankara'daydık. O alçakların Ankara'da, milletin temsil edildiği Meclis'in ne hale getirildiğini gördük. Belki burada televizyonlardan görüyorsunuz ama oraya giderek Meclis'in nasıl bombalandığını, gözlerinizle görmenizi istiyorum. Bizler ilk günden bu yana alanları boş bırakmayarak onların emellerini boşa çıkardık. Hepimiz canımızı feda etmek, bu vatan uğruna ölmek için alanlara geldik ve bu alçak girişimi yok ettik. Birlik ve beraberliğin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya gösterdik." diye konuştu.

"Birliğimiz Pensilvanya'daki zata kapak olsun"

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da milletin birliğine, bütünlüğüne inanan bütün insanların tarih yazdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu hareket bir siyasi partiye değil, bütün milletin kutsal değerlerine yapılan bir saldırıdır. 15 Temmuz'da bu alanda bütün farklı renkler bir araya gelerek bizleri gururlandıran bir tablo ortaya koydu. Bu memlekette zorbalıkla, silahlarla bir şeyleri değiştireceklerine inanlar, bilsin ki bizler beraberliğimizle her zaman daha güçlü olacağız. Darbecilere karşı sonuna kadar ayakta duracağız. Tüm Türkiye'de gösterdiğimiz birlik ve beraberlik, Pensilvanya'daki zata kapak olsun."

Konuşmaların ardından alanda toplanan vatandaşlar ellerindeki bayraklarla FETÖ terör örgütüne tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement