Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

SİVAS / NEVŞEHİR / Sivas, Nevşehir ve Yozgat'ta, meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

19.07.2016 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS/ NEVŞEHİR/ Sivas, Nevşehir ve Yozgat'ta, meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı. Sivas Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ve İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, valilik binası önünde bir süre vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Bazı arabalı ve motosikletli gruplar da araçlarını Türk bayraklarıyla süsleyerek şehir turu attı. Oruçlu olan bazı vatandaşlar ise iftarını nöbet bekledikleri kent meydanında açtı.Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Zaman zaman tekbir getiren ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ya Allah bismillah, Allahu ekber" şeklinde sloganlar atan vatandaşlardan bazılarının, alana bebekleriyle geldikleri görüldü. Sen de Gülümse Derneği, alandakilere lokma dağıttı.

Vatandaşlar, Sivas Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği marşlara da eşlik etti.

Ulaş ilçesinde de vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Kaymakamlık ve Belediye tarafından protestoya katılanlara kumanya ve su dağıtıldı. Daha sonra meydan da Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi.

Kaymakam Orhan Altun, "Siyasi görüşü ne olursa, hangi parti olursa olsun her zaman birlik ve beraberliğimiz devam edecek." dedi.

İlçe meydanındaki "Demokrasi nöbetine", Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Bahri Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gencer, kurum amirleri ve çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Suşehri ilçesinde, belediye önünde "şükür kurbanı" kesildi.

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, hain darbe girişimini lanetlediklerini söyledi. Yüksel, kesilen kurbanlardan "demokrasi nöbeti"ne gelen vatandaşlara ikram edileceğini söyledi.

Nevşehir

Nevşehir'de, AK Parti il binasından yürüyüşe geçen ve Türk Telekom binası önünde toplanan binlerce vatandaş, burada sloganlarla darbe girişimini protesto etti.

Bir grup, giydikleri kefenle alana geldi. Hazırlanan platforma çıkan kefenli grup, "Kefenimizi giydik, vatan için ölmeye geldik" yazılı pankartla halkı selamladı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık, İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından Nevşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisini izledi.

Öte yandan, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından alanda toplanan kalabalığa pilav ve su dağıtıldı.

Yozgat

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan siyasi parti il başkanları, vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, burada yaptığı konuşmada, darbeye karşı çıkarak ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışanlara fırsat vermeyenlere teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar da demokratik, laik, sosyal Türkiye Cumhuriyeti Devletini bir avuç çapulcuya bırakmayacaklarını, darbelere sonuna kadar karşı olduklarını belirtti.

MHP İl Başkanı Ethem Sedef ise siyasi parti gözetmeksizin olayların çıktığı andan itibaren meydanlarda olduklarını dile getirdi.

Meydandaki "demokrasi nöbeti"ne, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve kurum müdürleri katıldı.

Öte yandan Hizmet-İş Sendikası Cumhuriyet Meydanı'nda "Milli İrade Nöbet Çadırı" kurdu. Bazı vatandaşlar iş makineleri ve kamyonlar ile Lise Caddesi'nde konvoy yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement