Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Grubun yürüyüşü Vatandaşların çalınan müzik eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallaması Darbeye Hayır Platformu üyeleri Bildiri okunması Kazak öğrencinin "Sakarya" şiirini okuması Bolu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin 5'inci gününde meydanlara inen vatandaşlar, çeşitli etkinliklerle tepkilerini dile getirdi.

20.07.2016 01:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Grubun yürüyüşü

Vatandaşların çalınan müzik eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallaması

Darbeye Hayır Platformu üyeleri

Bildiri okunması

Kazak öğrencinin "Sakarya" şiirini okuması

Bolu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin 5'inci gününde meydanlara inen vatandaşlar, çeşitli etkinliklerle tepkilerini dile getirdi.

Bolu'da faaliyet gösteren 80 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği "Darbelere Hayır Platformu" üyeleri, darbe girişimi esnasında çıkan olaylarda İstanbul'da şehit olan polis memuru Ozan Ö-zen'in Sümer Mahallesindeki evinin önünde toplandı. Türk bayrakları ile Bolu Valiliğine yürüyüşe geçen kalabalığa, burada bekleyen başka bir grup daha katıldı.

Daha sonra İzzet Baysal Caddesi üzerinden Belediye Meydanı'na yürüyen göstericiler, "Darbelere karşı omur omuza", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Darbeciler nerede Bolu burada" şeklinde slogan attı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, platform üyesi sivil toplum kuruluşları adına bildiri okudu.

Bolu'daki STK'lar olarak ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, demokrasiye milletin meclisine yönelik ordu içinde örgütlenmiş terörist çete tarafından yapılmak istenen darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Ateş, "Kimden ve kime yönelik gelirse gelsin, her türlü darbe girişimini lanetliyoruz. Bugün sivil toplum kuruluşları olarak, halkımızın, özgürlüğümüzün, milletimizin selametinin yanında darbenin karşısında tavır ve direnç göstereceğimizi beyan ediyoruz." dedi.

Meydanda bulunan yaklaşık 5 bin kişi, bildirinin ardından çalınan müziklere ellerindeki bayraklarla eşlik etti.

Türki cumhuriyetlerden darbeye "hayır" desteği

Bu arada, Bolu Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sandallar Bölge Yatılı Kuran Kursuna eğitim almak için Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan ve Rusya'dan, Kuran'ı Kerim ve İslamiyeti öğrenmek için gelen 61 öğrenci, Türk ve kendi ülkelerinin bayrakları ile yürüyüşe katıldı.

Okunan bildirinin ardından sahneye çıkan Kazak öğrenci Akmercan Macun, okuduğu "Sakarya" şiirini, Türk halkları ve Türkiye'de şehit düşenlere armağan etti.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement