Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Sungurlu'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

20.07.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Sungurlu'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanlığı tarafından darbe girişiminde yaşamını yitirenler anısına Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi.

Akşam namazından sonra Atatürk Meydanında düzenlenen törende Sungurlu Müftüsü İbrahim Köksal gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Namazın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Akabinde Sungurlu Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adına basın bildirisini İmam Hatip Lisesi Müdürü Kerim Mandıralıoğlu yaptı.

İslam aleminin ümidi olan Türkiye'nin, 15 Temmuz 2016 gecesi çok büyük felaketle karşı karşıya kaldığını belirten Mandıralıoğlu, şunları kaydetti:

"Bilgi ve ferasetten uzak, kiraya verilmiş kafalar, iç ve dış düşmanların gönüllü figüranlığını yapmış, milletin tankını milletin üzerine sürmüş, milletin uçağıyla millete ölüm yağdırmıştır. Daha acı olanı ise bu felaketin, yıllarca milletin inanç değerlerini ranta çeviren FETÖ eliyle hazırlanmış olmasıdır. Başta cesaret ve dirayet örneği Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, vatansever askerlerimiz, ezan ve selaları darbe savar konumuna getiren diyanet teşkilatımız ve bedenini tankın, silahın önüne atan kahraman illetimiz, milli iradeye sahip çıkarak ülkesinin geleceğini kurtarmış, diğer dünya ülkelerine örnek olmuştur. Bu kutlu direniş, kutlu dirilişler doğuracaktır inşallah. İşgal altında bulunan beyinlerin, vatansever görünen çıkar severlerin, ideolojik bağnazlık körlüğü taşıyanların, makam tutmuş, keyfiliğe ve konfora alışmış menfaat gruplarının, halkı hala 'güdülmesi geren bir sürü' olarak gören gören aydın bozuntularının kolay kolay pes etmeyeceklerini, başka başka tuzaklar kurma çabasında olacaklarını da çok iyi biliyoruz. Bunun için dinini, ülkesini, bayrağını, ezanını seven bütün kardeşlerimizin çıkar çatışmalarından, rehavet ve atalet hastalığından kurtulup uhuvet, ihlas ve hizmet ilkelerine daha sıkı bağlanmaları gerektiğine şahitlik ediyoruz. Bu şahitliğimizi, verdiğimiz tüm şehitlerimize borç telakki ediyoruz. Bir musibetin bin nasihatten evla olduğunu yaşayarak öğreniyoruz. Ülkemizin sonu bilinmez uçurum ve karanlıklardan kurtulmasına, ezilen diğer Müslüman ülkelerinin de ışıksı ve nefessiz kalmasına vesile olan, şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı kardeşlerimize Rabbimizden acil şifalar diliyoruz."

Törene darbe girişimi sonucu şehit olan Akif Kapaklı'nın oğlu Ömer Faruk Kapaklı'da katıldı. Ömer Faruk Kapaklı darbe girişimi sonucu yaralanarak bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Atatürk Meydanındaki törene Kaymakam Mitat Gözen başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydanda kurdukları darağacına Fetullah Gülen maketi asan vatandaşlar, "İdam isteriz." sloganları attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement