Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Pakistan'da iktidar ve muhalefetten siyasetçiler Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, Türk demokrasisinin yanında olduklarını ifade etti.

21.07.2016 01:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da iktidar ve muhalefetten siyasetçiler Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, Türk demokrasisinin yanında olduklarını ifade etti.

Pakistan Savunma Bakanı Havaja Asıf, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, darbe girişiminin gerçekleştiği gece tankların önüne yatan kişilerin fotoğraflarını da paylaşarak "Sıkıyönetim kanuni değildir. Türk demokrasinin yanındayız. Türk halkı, haklı duruşu ile karanlık güçleri mağlup etti " ifadesini kullandı.

Ülkenin yaklaşık 100 milyon nüfusu ile en büyüğü olan Pencap Eyaleti'nin Başbakanı ve Federal Başbakan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif de Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız!" şeklindeki tivitini takipçileri ile paylaştığı görüldü.

Şerif, devamında da Türkçe ifadeler ile "Demokratik yollarla seçilen Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle sonuna kadar destek ve dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek isteriz. Biz yiğit Türk milletinin, karanlık güçlere ve anarşiye karşı göstermiş olduğu azim ve direncini en derin duygularımızla takdir ediyoruz" cümlelerini kullandı.

Pakistan'ın bombalı saldırı sonucu öldürülen başbakanlarından Benazir Butto'nun oğlu olan ve hali hazırda Pakistan Halk Partisi'nin başında bulunan Bilavel Butto ise yaptığı yazılı açıklamada,Türkiye'nin güçlü demokrasi kültürü ile darbe girişiminin üstesinden geldiğini bildirdi.

Dedesi Zülfikar Ali Butto, 1977 yılında General Ziya ül Hak tarafından yapılan askeri darbe sonucunda devrilerek 1979 yılında idam edilmiş olan Bilavel Butto, açıklamasında darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

" Türk halkı tankların önüne yatıp canı pahasına demokratik sistemi korumuş ve büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Genelde Pakistan halkı ve özelde Pakistan Halk Partisi seçmeni askeri darbelerin acı sonuçlarını daha önce de tecrübe etmiştir. Tarihte görüldüğü üzere askeri darbelerin ülkeyi sosyal ve ekonomik açından onlarca yıl geriye götürdüğü çok açık bir şekilde bilinmektedir. Bu nedenledir ki Türk halkının demokratik direnişi ve askeri darbe girişimini mağlup etmesi nerede olursa olsun kutlanmalıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesur liderliği sonucu kriz yönetilmiştir. Bu darbe girişiminin başarısız kılınması dünyanın herhangi bir yerindeki darbe girişimcilerini maceraya atılmadan önce iki kere düşünmesine neden olacaktır."

Pakistan Cemaat-i İslami lideri Siraj-ul Hak da Lahor kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada antiislamcı güçlerin mağlup edildiğini belirterek, "Türk halkı ile dayanışma içerisindeyiz. Türk halkı demokratik hükümetinin yanında durmuş ve bu uğurda şehitler vermiştir. Türk halkının demokratik direnişi özellikle Pakistan halkı olmak üzere tüm Müslüman dünyası için örnek oluşturmuştur. Ayrıca askeri darbeye katılmayı reddeden ve demokratik sistem içerisinde kalmayı tercih eden Türk generalleri de tebrik ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement