Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Alandan görüntüler Vatandaşlardan detaylar Vali Osman Kaymak'ın konuşması Alevi dedesi Ali Ekber Yurt'un konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler FETÖ'nün darbe girişimi, Tunceli'de vatandaşlarca protesto edildi Tunceli Valisi Kaymak: "Türk milleti kendi hürriyetinin helikopterle, tankla, topla alınamayacağını gösterdi.

21.07.2016 01:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Alandan görüntüler

Vatandaşlardan detaylar

Vali Osman Kaymak'ın konuşması

Alevi dedesi Ali Ekber Yurt'un konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimi, Tunceli'de vatandaşlarca protesto edildi

Tunceli Valisi Kaymak:

"Türk milleti kendi hürriyetinin helikopterle, tankla, topla alınamayacağını gösterdi. Canını feda ederek, tankların önüne yattılar ve bu darbe girişimini başarısız kıldı"

Alevi dedesi Yurt:

"Bu memleketin içinden çıkmış, bu toprakların evlatları nasıl böyle bir yanlışlık, hainlik içinde bulunuyor aklımız almıyor. Cenabı Allah tekrarını göstermesin, bu kirli beyinleri arındırsın, bir daha bu insanlara meyil ve fırsat vermesin"

Tunceli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek isteyen Tunceliler, Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki Yeraltı Çarşısı üzerindeki meydanda toplandı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla yaşananlara tepki gösteren Tunceliler, FETÖ'yü lanetledi.

Vatandaşların protesto gösterisine Tunceli Valisi Osman Kaymak da katıldı.

Kaymak, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin asker kıyafeti giymiş hainlerce vatandaşın vergileriyle alınan helikopterler, uçaklar ve tankların kulanıldığı bir darbe girişimiyle karşılaştığını hatırlatarak, "Bunlar sözde darbe yaparak Türkiyeyi kaosa sokarak, Türkiye'yi çok geriye götürmek istediler. Hiç umulmadık hareketler yaptılar. Buradan kendilerini kınıyoruz. Allah belalarını versin." dedi.

Darbenin, milletin iradesiyle başarısızlığa uğratıldığını ifade eden Kaymak, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda, darbelerin her zaman ülkemizi geriye götürdüğünü gördük. Demokrasi gerçekten çok güzel bir rejim. İstediğinizi seçiyorsunuz, istemediğinizi seçimle yönetimden alıkoyuyorsunuz. Darbeyle zorla iktidarı elde etmek artık çağ dışı bir yöntemdir. Türk milleti geleceğine sahip çıktı. Kendi hürriyetinin helikopterle tankla topla alınamayacağını gösterdi. Canını feda ederek, tankların önüne yattılar ve bu darbe girişimini başarısız kıldırlar. Buradan şehit kardeşlerimize Allat'tan rahmet diliyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin. Onlara destek olan bütün kahraman Türk milletine, bütün halklara çok teşekkür ediyorum."

Kaymak, Tunceli'nin terörden çok çekmiş, terörün ne demek olduğunu bilen bir il olduğuna işaret ederek, bir terörle mücadele ederken ikinci bir terörle karşı karşı kaldıklarını ama devlet yöneticileri olarak askeriyle polisiyle kamu görevlisiyle tek amaçlarının halka hizmet olduğunu söyledi.

Alevi dedesinden tepki

Alevi dedesi Ali Ekber Yurt da yaşananlara tepki göstererek, "Cenabı Allah'a hamdüsenalar olsun ki bu imkan bulunmadı. Bu memleketin içinden çıkmış, bu toprakların evlatları nasıl böyle bir yanlışlık, hainlik içinde bulunuyor aklımız almıyor. Cenabı Allah tekrarını göstermesin, bu kirli beyinleri arındırsın, bir daha bu insanlara meyil ve fırsat vermesin." dedi.

Tunceliler, konuşmaların ardından demokrasi nöbetini sürdürdü.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement