Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Politika

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sevgili kardeşlerim, Allah'ın izniyle demokrasiye, milletimize kast eden asker kıyafetiyle bu hain çeteye üye olan tüm teröristlerden bunun hesabını soracağız" dedi.

21.07.2016 02:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sevgili kardeşlerim, Allah'ın izniyle demokrasiye, milletimize kast eden asker kıyafetiyle bu hain çeteye üye olan tüm teröristlerden bunun hesabını soracağız" dedi.

Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Antalya Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlara sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden canlı yayınla seslendi.

Konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Çavuşoğlu, "Ankara'dan tüm hemşehrilerimize, tüm kardeşlerimize, demokrasi bekçilerine sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Ben her zaman şunu söylüyorum Antalya, demokrasinin kalesidir. Antalya sivil demokrasinin bekçisidir. Tüm konuşmalarımda, mitinglerimde, sohbetlerimde bunu söylüyordum. Böyle bir Antalya'yı ve Antalyalıları temsil etmekten onur duyduğumu her vesileyle söyledim" diye konuştu.

Antalyalılar ne kadar gurur duysa, ne kadar onur duysa yetmeyeceğini diile getiren Çavuşoğlu, "Antalyalılar demokrasinin bekçisi olduğunu ve sivil demokrasiye sahip çıktığını, darbeye darbe yaptığını Türkiye'ye değil dünyaya gösterdi. Sizin sayenizde dünyada da itibarımız arttı. Türk milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu darbelere, tanklara ve uçaksavarlara ve tüm ağır silahlara karşı göğsünü nasıl siper ettiğini ve darbeye darbe yaptığını tüm dünya gördü" şeklinde konuştu.

Tebrik ve destek için kendisini arayanlarla yaptığı konuşmalara değinen Çavuşoğlu, "Tüm konuştuğum, sohbet ettiğim, bizi tebrik etmek için veya destek verdiğini söylemek için arayanlar şunu söylüyorlar (Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın neden bu kadar güçlü olduğunu neden bu kadar bu kadar dik durduğunu merak ediyorduk, şimdi gördük. Onun arkasında milleti var, Türk milleti var)." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara teşekkür eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Sevgili kardeşlerim, Allah'ın izniyle demokrasiye, milletimize kast eden asker kıyafetiyle bu hain çeteye üye olan tüm teröristlerden bunun hesabını soracağız. Şehitlerimizin hesabını soracağız. Milletimize yaşattıkları bu acının hesabını soracağız. Nereye giderlerse gitsinler gidip bulup getireceğiz. İnlerine de giriyoruz, izlerini de takip ediyoruz. Nereye giderlerse gitsinler kaçamazlar, kaçamayacaklar. Yunanistan'a kaçanları da getireceğiz. Bulgaristan'a kaçanları da getireceğiz. Allah'ın izniyle ABD'ye zamanında kaçan bu terör örgütünün başı Feto'yu da alıp getireceğiz ve milletimiz adına hesabını soracağız."

"Millete olağanüstü hal değildir, devletin içine sızmış bu teröristlere karşı OHAL ilan ettik"

Bakanlar Kurulunca, Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) tavsiyesi üzerine demokrasi, hukuk, özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) kararının alınmasını da değerlendiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu akşam OHAL kararı aldık. OHAL kararı, esasen demokrasimizi, özgürlüğümüzü, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini güçlendirmek içindir. Vatandaşlarımızın günlük hayatını, özgürlüğünü olumsuz etkilemeyecektir. Yani millete olağanüstü hal değildir, devletin içine sızmış bu teröristlere karşı OHAL ilan ettik. İnşallah alacağımız kararlar da şehitlerimizin de vatandaşlarımızın ve tüm milletin hesabını bunlardan soracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement