Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İstanbul'un değişik noktalarında vatandaşlar tarafından protesto edildi.

21.07.2016 02:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İstanbul'un değişik noktalarında vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan platformdan, alandakilere mehter marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler dinletildi. "Türkiyem" şarkısına ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik eden vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne coşkuyla devam etti.

Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Darbeye hayır" sloganları attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra sunucu Serdar Tuncer ile oyuncu Necati Şaşmaz'ın da arasında bulunduğu çok sayıda ünlü isim "demokrasi nöbeti"ndeki vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın El-Cezire kanalına verdiği röportaj ve Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamalar, alandaki ekranlardan vatandaşlara izletildi. Alandakiler, Erdoğan'ın açıklamalarını coşkuyla takip etti.

"Darbe yapmak istediler, milletin tokadını yediler"

Daha sonra alandakilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Demokrasinin, milli iradenin, vatanın değerli nöbetçileri. Millet nedir dünyaya gösterdiniz. Ecdada layık olduğunuzu ispatladınız." dedi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyen Topbaş, şöyle devam etti:

"Çanakkale Destanı yazan ecdada layık oldunuz. Yüreklerinizle tankların, topların önüne çıktınız.

Sayın Cumhurbaşkanımız, sizlere haykırdı, 'onlar tanklarıyla gelsin, sizler de yüreklerinizle meydanları doldurun' dedi. Siz cumhur olarak buna uydunuz ve darbecilerin hareket kabiliyetini kıstınız. Allah'ın izniyle siz olmasaydınız bugün İstanbul'da bu Taksim Meydanı'nda ve diğer meydanlarda, başka tabloları yaşardık, acıları, sıkıntıları, kan ve gözyaşını görürdük. Maalesef bu topraklarda bu tip insanlar da var. Asker kıyafeti giymiş teröristler olarak vatanımıza, milli irademize kastettiler. Darbe yapmak istediler, milletin tokadını yediler. Sayın Cumhurbaşkanımız 'haşhaşiler' dediği zaman bazı çevreler farklı değerlendirmişti. O ifade belki az bile.

Peygamber ocağı olarak bildiğimiz askerimizi kirletmeye çalışanlar, kirletemeyecekler. Güçleri yetmez. Bir avuç insan, insan bile demek çok fazla, ve çok şükür muvaffak olamadılar. Rabbime hamdü senalar olsun. Bir tarih yazdınız. Tüm insanlık tarihine altın harflerle giriyor bu. Milletler şaşırıyor, nasıl iştir bu, nasıl haldir ki darbeler yanından geçiyor, insanlar şehit oluyor, yaralanıyor yine yürüyor. Ancak bu bizim milletimize has bir durum."

"Başkomutan talimat vermeden kimse meydandan ayrılmayacak"

Topbaş, "Başkomutan talimat vermeden kimse meydanlardan ayrılmayacak. Çünkü milli iradeye, vatana, demokrasiye sahip çıkıyoruz. Biz bu tabloyu sergiledikçe, bir başkasının aklına bile gelemeyecek bundan sonra. Bu eylemleri yapma imkanları olmayacak." diye konuştu.

Türkiye'nin 79 milyon olarak tek yumruk olduğunu ve siyasi çekişmeleri bir tarafa bıraktığını belirten Topbaş, "Bir araya gelebildik. Bir millet olarak, bu darbenin karşısında durabildik. Selamı yayalım aramızda. Yüzümüzden tebessüm eksik olasın. Çünkü yaşadığımız bu devirde insanların kaderleri birbirine bağlıdır. Kaderimiz birbirine bağlı. FETÖ'nün o anarşistleri sizin ferasetinizle önlendi. Eskiden faşitler vardı, zulümler yaptı bilinir ama bunlar onları da geçti. 'Fetoşizm' diyebileceğimiz yeni bir olay ortaya çıktı. Ne bu dünyada ne de diğer dünyada bunların yeri var." değerlendirmesinde bulundu.

"Hainler mezarlığına gömülecekler"

Topbaş, darbecilerin ne normal mezarlıklara ne de kimsesizler mezarlığına gömülmeyeceğini, darbecilere has bir mezarlık kuracaklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Sayın Diyanet İşleri Başkanımız ifade ettiler, 'bunların cenaze namazı dahi kılınmaz' diye. Vatana, bu bayrağa, bu değerlere ihanet edenlerin cenaze namazı kılınmaz dendi. Görüyorsunuz kendilerini yok ettikleri gibi esfele safilin (aşağıların en aşağısı) olacakları gibi kendi ailelerini de mahvettiler. Genel sekreter ve yardımcılarımızla yaptığımız toplantıda, darbecilerin gömüleceği yer neresi olacak diye, ben 'sakın ha bizim mezarlıklarımızdan hiçbirinde bunların yeri olmaz. Hiçbir mümin, hiç kimse bunları mezarlıklarda istemez' dedim. ve arkadaşlarımızdan birisi, 'kimsesizler mezarlığına gömelim' dedi. 'Hayır' dedim, o kimsesizler dediğimiz insanlar içinde Allah'ın sevdiği kullar olabilir. 'Oraya da koyamazsınız' dedim. 'Ancak, öyle bir mezarlık yapın ki, mezarlıklar daire başkanıma talimat verdim, öyle bir mezar olsun ki lanet okunacak, Fatiha değil.' 15 Temmuz 2016 devlet terörü estiren, devlete silah çeken ve hainler mezarlığı olsun. Kara taşlarla örelim etrafını. Mezar taşı olarak kara taş koyun. Kargalar konsun. Cehennem çukurlarından bir çukur olsun o mezarlar."

Silivri'de demokrasi nöbeti devam ediyor

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

Darbe girişimine karşı tepkilerini dile getiren vatandaşlar, zaman zaman çeşitli sloganlar attı. Vatandaşlar, meydanda kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın El-Cezire kanalına verdiği röportajı, coşkuyla takip etti.

Ayrıca, darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar için Silivri Müftülüğü tarafından Piri Mehmet Paşa Merkez Camisi'nde mevlit okutuldu.

Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlitte, lokum ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement