Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Rize, Ordu, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto edildi.

21.07.2016 02:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Rize, Ordu, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto edildi.

Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında bir araya gelen binlerce kişi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Rize Belediyesi tarafından, vatandaşların yağmurdan korunması amacıyla çadır kuruldu. Vatandaşlar, çadırda nöbet tutmaya devam etti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlardan bazılarının çocuklarını da beraberlerinde getirdikleri görüldü.

"Millet senin yanında Başkomutan Erdoğan", "Demokrasinin yıldızı", "Paralel darbeci vatan haini FETÖ", "Halkın düşmanı FETÖ", "Demokrasiye hain kumpas", "Ay yıldızın altında mücadeleye devam" yazılı pankart taşıyan vatandaşlar, darbeciler aleyhine sloganlar attı.

Vatandaşlara, ÇAYKUR'a ait tırdan çay dağıtıldı, ayrıca bazı dernekler tarafından kurulan çadırlarda da sandviç ve ayran ikram edildi.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı protestoda, İl Müftüsü İsmail Yalçın dua etti.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki "Demokrasi Meydanı"nda toplanan vatandaşlar, yağmura rağmen darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Yağış dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana çadır kuruldu. Ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı, Yeşilay gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu. Protestoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısı da ekrandan yayınlandı.

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da Fatsa, Ünye ve Altınordu ilçesini ziyaret etti ve meydanlarda toplanan vatandaşlarla bir araya geldi.

Artvin

Artvin'de de Valilik Meydanı'nda biraraya gelen binlerce vatandaş, darbeciler aleyhine sloganlar attı.

Vali Muhterem İnce, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimiyle ülkenin uçurumun eşiğinden döndüğünü söyledi.

Halkın demokrasi ve milli iradeye sahip çıktığını belirten İnce, "Sizlerin dik duruşu, milli iradeye ve bayrağa sahip çıkmanız ülkemizi bir uçurumun kenarından kurtardı. Hepiniz birer kahramansınız." dedi.

İnce, milletin dik duruşunun darbecilere ve düşmanlara korku, dostlara ise huzur saldığını vurgulayarak, "Sizlerin iradesine, TBMM'ye saldırı yapıldı. Yüzlerce insanımız şehit oldu. Bugün bayrakları rahat bir şekilde sallayabiliyorsak, gururla, iftiharla ve heyecanla dalgalandırabiliyorsak şehitlerimiz sayesindedir. Hepsinden Allah razı olsun. Allah, milletimize sabır versin. Sizler de birer kahramansınız." diye konuştu.

Protestoya, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gümüşhane

Atatürk Caddesi'nde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, darbe girişimini kınadı.

Protestoya vatandaşların yanı sıra Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse katıldı.

Rektör Günaydın, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, milletin ve devletin, dıştaki düşmanların ve içteki hainlerin fırsat buldukça çeşitli şekilde gerçekleştirdikleri alçakça, ahlaksızca ve vicdansızca saldırılarından birisine daha maruz kaldığını söyledi.

Demokratik yapının, anayasal düzenin, parlamenter sistemin, milli bütünlüğünün ve iç barışın bir kez daha alçakça bir saldırının hedefi olduğuna dikkatİ çeken Günaydın, "Milletimizi istedikleri zaman ve şekilde hizaya sokacağına inanan hainler, 15 Temmuz gecesi amaçlarına ulaşmak için fiili saldırılarından birisini daha gerçekleştirdiler. Ülke yönetimini gayrimeşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üzerinde dış güçlere bağlı bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla başlatılan bu menfur kalkışma, yüce milletimizin bizzat kendisi tarafından bastırılıp akamete uğratıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Günaydın, 16 Temmuz sabahı, hain ve alçak saldırıların ilk saatlerinden itibaren sokaklara inerek demokrasiye sahip çıkan milletin, kadim tarihinde şanlı bir sayfa daha açtığını ifade ederek, "Milletimiz, bütün dünyaya demokrasiye olan inancını bir kez daha ilan etmiş ve kendisi üzerinde oynanacak oyunları yine kendi azim ve kararlılığıyla yok edeceğini göstermiştir." dedi.

Yüce milletin oyuna gelmediğini, kuzu postuna bürünmüş çakallar sürüsüne gerekli cevabı verdiğini anlatan Günaydın, şunları kaydetti:

"Zaman, birlik zamanıdır. Tarihimize kara bir leke olarak geçen menfur olay sebebiyle hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletinin yanında yer alan asker, polis ve sivil tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize, siyasal partilerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, demokrasi için meydanlara inen sivil toplum kuruluşlarımıza, kendi içindeki kirli oyunu bozan askerimize, güvenlik güçlerimize ve demokrasiye olan inancıyla 15 Temmuz 2016 Cuma gününden itibaren tüm geceleri sokaklarda geçiren milletimize bu hain girişime karşı gösterdikleri dik duruş nedeniyle minnettarız."

AK Parti İl Başkanı Köse ise anı defteri hazırladıklarını belirterek, "Bu anı defterini, tarihe not düşme adına Cumhurbaşkanımıza ulaştıracağız." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu protestoya katılan protokol üyeleri ve bazı vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı tarafından hazırlanan stantta, anı defterine darbe girişimiyle ilgili duygularını yazdı.

Bayburt

Bayburt'ta Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, camilerde görevli imam hatiplerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesi dolayısıyla şükür namazı kılan vatandaşlara Bayburt Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek, içecek ikramında bulunuldu.

Protestoya katılan 58 yaşındaki Yaşar Köklüce, AA muhabirine, darbe girişiminin yaşandığı akşamdan itibaren Bayburtlu tüm kadınlarla birlikte meydanlarda olduklarını söyledi.

Devletin yanında olduklarını dile getiren Köklüce, "Bunun böyle bilinmesini istediğimiz için her gün meydanları dolduruyoruz. Kötülerin yüzünden burdayız. Ülkemizi rezil ediyorlar. İnsanların ne yapacağı hiç belli olmuyor. İyi görünüp hep kötülük yapıyorlar ülkemize." dedi.

Protestoya katılmak için her gün merkeze bağlı Dövmekaya köyünden geldiğini anlatan Hanım Tokyay ise vatanı kimseye teslim etmeyeceklerini söyledi.

Tokyay, 7 kardeşi bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da en büyük ağabeyleri yerinde olduğunu belirterek, "O varken bizi yurt dışında adam bildiler. Paramız adam oldu, canımız can oldu. Çoluğumuz çocuğumuz ekmek sahibi oldu. Fakirlerimizin karnı doydu." ifadelerini kullandı.

Ailesi ile tepki gösterilerine katılan 8 yaşındaki Hayrunnisa Aytaç, "Türkiye bizim, bayrak bizim. Hiç kimse bayrağımıza dokunamaz." dedi.

Nurullah Polat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile hiç tereddüt etmeden sokağa koştuğunu aktararak, "Biz ondan, korkmamayı ve darbelere boyun eğmemeyi öğrendik. Bizler darbeleri büyüklerimizden duymuştuk. Ne kadar kötü bir şey olduğunu onlardan öğrendik. Kendi gençliğimiz, yeni gelecek nesillerimiz için bu meydanları bırakmamamız lazım. Bu cuntacılara karşı memleketi boş bırakmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın ikinci emrine kadar meydanlarda kalmaya devam edeceklerini dile getiren Polat, "Bayburt Kalesi, Cumhuriyet Caddesi şahidimizdir, gerekirse aylarca, yıllarca bu meydanları terk etmeyeceğiz. Pensilvanya'daki adilere bu vatanı bırakmayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement