Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "Demokrasi nöbeti" sürüyor.

21.07.2016 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "Demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarını salladı, slogan attı.

Vatandaşlara Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şubesi tarafından pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu. Daha sonra alana gelen yüzlerce kişi, şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, burada yaptığı konuşmada, milli iradeye sahip çıkmak için alanlara koştuklarını söyledi. Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir darbe girişimine karşı mücadele verdiğini dile getiren Karadağ, "Hamdolsun hepimiz alanlardayız. Demokrasimizin bekçiliğini yapıyoruz. Milli irademize hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bu alanlarda sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Halkın gücünü ne top ne tüfek ne de silah yenebilir. Güç burada işte meydanlarda." diye konuştu.

İskele Meydanı'nda düzenlenen etkinliği katılan Sabire Bulan, ülkenin birliği ve beraberliği için nöbette olduğunu söyledi. Bu yolda ölmeye hazır olduğunu ifade eden Bulan, "Devletimizin birliği ve beraberliği için her zaman bu yolda ölmeye hazırım. Çocuklarımın geleceği için, ülkemizin ekonomisi için her zaman devletimizin arkasındayız. 15 Temmuz'dan bu yana iskelede nöbetimize devam ediyoruz. Tüm halkı desteğe davet ediyoruz." dedi.

Fethiye Tunç ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını dile getirerek, "Demokrasiye sahip çıkmak için meydanlardayım. Sonuna kadar da bu nöbete devam edeceğim." yorumunu yaptı.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamından bu yana her akşam buraya geldiğini anlatan Sermin Özer de "Her akşam vatanımızı beklemek için burada görevimizi yaptığımı düşünüyorum. Vatanımızı beklemek bizim onur ve gururumuzdur. Bunu toplumun bütün kesimlerinin yapması gerekir. Üzerimize düşecek bir görev varsa sonuna kadar yapmaya hazırım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement