Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

22.07.2016 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar ve "Bu kürsüler hainlerin değil, alimlerindir", "Alimler burada, hainler nerede" yazılı dövizler taşıyan akademisyenler, slogan atarak Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Meydanda çok sayıda kişi "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları atarak, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Etkinlikte halka hitap eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu ülkenin kimsenin babasının çiftliği olmadığını vurgulayarak, 15 Temmuz gecesi bütün işçileri sokaklara davet ettiğini anlattı.

Darbe girişimi sonucunda 246 şehit verdiklerini, aralarında Türk-İş'e üye 6 işçinin olduğunu belirten Atalay, "Şeker'den 2, Türk Metal'den 2, Tez-Koop'tan 1, Harb-İş'ten 1 kişi. 7 de ağır yaralımız var." dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir çete ve terör grubunun milletin silahlarını millete doğrulttuğunu söyledi.

Bunlara en güzel cevabı, çoluğu ve çocuğuyla, yaşlısı ve genciyle, esnafı, işçisi ve memuruyla bu milletin verdiğini ifade eden Bayraktar, "Darbe yapmak isteyenler, milletin darbesini karşısında buldu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM Başkanımız bu darbeye karşı cesaretle bir duruş sergilediler ve halkı meydanlara çağırdılar. Bütün siyasi partilerimiz, TBMM'ye giderek bombalanmasına rağmen o milletin meclisini terk etmediler." diye konuştu.

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da bu ülkede destan yazmış şehitlerin ve gazilerin torunlarının, şehir meydanlarında "Ya istiklal ya ölüm" demek için toplandığını belirtti.

"Allah bizi dinsiz ve vatansız bırakmasın." diyen Yılmaz, Türkiye'yi kimsenin yenemeyeceğini söyledi.

Zonguldak

Zonguldak'ta kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi. Türk bayrakları taşıyan göstericiler, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Anıtın önüne kurulan ekrandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının yanı sıra darbe girişimi sırasında kahramanlık gösterenlerin görüntüleri izletildi.

Vatandaşların Türk bayraklarıyla bekleyişini sürdürdüğü anıt önündeki gösteriye AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Bartın

Bartın'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, 15 Temmuz Cuma gününden bu yana askeri darbe girişimine karşı sürdürdükleri "demokrasi nöbetine" devam etti.

Çocuk ve kadınların da bulunduğu kalabalık, Türk bayrakları salladı, "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği programda şiirler okundu, dualar edildi. Bartın İHH Yardım Vakfı ve Türk Kızılay'ı görevlileri tarafından vatandaşlara çay, çorba ve pilav ikramı yapıldı.

-Karabük

Karabük'te kent meydanında toplanan vatandaşlar, burada akşam ve yatsı namazlarını kıldı. Meydanda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Etkinliğe Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çay, su ve çorbanın dağıtıldığı meydanda, darbe gecesi yaşanan olaylarla ilgili görüntüler gösterildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement