Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto edildi.

22.07.2016 01:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto edildi.

Trabzon'da AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, İl Müftüsü Keramettin Demir, bazı imamlar, vakıf ve sivil toplum kuruluşu mensupları, yöresel sanatçılar ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Burada imamlar, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı çeşitli marşlar seslendirdi.

"Demokrasi nöbeti"ni Meydan Parkı'nda sürdüren bir grup vatandaşın iki ağaca astığı "Başkomutanımız, sivil askerlerin son emre kadar meydanlardan çekilmeyecek" yazılı pankart dikkati çekti.

Her akşam AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan halk, "İdam geri gelsin" imza kampanyası da başlattı.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan vatandaşların alandaki bekleyişleri devam ediyor.

Meydandan geçen araçlar da toplanan kalabalığa korna çalarak destek verdi.

Ordu

Ordu'da vatandaşlar FETÖ darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda kişi ellerinde Türk bayrakları ile FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Belediye önüne kurulan platformda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ülke için, gelecek için meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti.

Meydanda toplanan kalabalığın her geçen akşam sayısının daha da arttığına işaret eden Yılmaz, bunun mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

"Milletin meydanında, milletimizle bir aradayız. Ordu'muz ilçeleriyle bu gece de tarih yazıyor" diyen Yılmaz, "Vatan namustur. Darbecilere, paralel ihanet çetesine karşı meydanları boş bırakmayacağız. Bu ihanet çetesinin kökü kazınıncaya kadar, bize uyku yok, uyku haram. Zaten ilimiz Ordu bu darbeye başından beri direnci gösterdi. İnşallah bundan sonra da aynı direnci göstermeye devam edecek." şeklinde konuştu.

Yılmaz, Ordu'da yürütülen soruşturmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Şu ana kadar Ordu'da 15 hakim ve savcı, 10 kadar da polis tutuklanmış durumda. Aynı zamanda 100'ün üzerinde polis de açığa alınmış durumda. Yine aynı şekilde kamuda da 200'ün üzerinde memur açığa alınmıştır. İnşallah bu operasyonların devamı gelecek ve bu çetenin kökü kazınacak. Buna olan inancımız tam."

Konuşmanın ardından din görevlileri, son günlerde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden vatandaş ve şehitler için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti. Vatandaşların alanda bekleyişleri sürerken, kentte bazı araçlar konvoylar düzenleyerek darbe girişimini korna çalarak protesto etti.

Giresun

Giresun'da Atatürk Meydanı'nda toplanan Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri ve vatandaşlardan oluşan kalabalık, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Buradaki programda Kur'an-ı Kerim okundu. Ay yıldızlı tişörtler giyen gençlerin de yer aldığı grup, sloganlar atarak darbe girişimi protesto etti.

Memur-Sen İl Temsilciliği adına basın bildirisini okuyan Mustafa Öz, küresel terör örgütü FETÖ'nün bütün imkan ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetledi.

Sahayı temizleyen milletin, devletin hücrelerine yerleşen, tüm bedenini ele geçirmeye çalışan lanet virüsün topyekün sökülüp atılması için ayağa kalktığını belirten Öz, "Bugün ülkemizin yerli ve milli unsurlarının hep birlikte verdiği destansı mücadelesine tanıklık ediyoruz. Bu mücadeleyi verenler sadece Anadolu için değil tüm insanlık için veriyor. Tüm mazlumların umudu olan Türkiye'yi canı pahasına savunuyor, topyekün insanlığın kurtuluşu için tarih yazıyor." diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlardan oluşan grup meydanda bekleyişini sürdürüyor.

Rize

Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar yağmura rağmen FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Yağış dolayısıyla Rize Belediyesi tarafından meydana çadır kuruldu. Yağmura aldırmayan vatandaşlar, çadırda nöbet tutmaya devam ediyor.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlara yağmurluk da dağıtıldı. Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekranda takip eden vatandaşlara ÇAYKUR'a ait tırdan çay dağıtılıyor.

Ayrıca Rize Belediyesi, Türk Kızılayı, Beşir Derneği ve İHH gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Alanda Rize İl Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi.

Artvin

Artvin'de Valilik Meydanı'nda çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da darbe girişimi karşısında ülkenin büyük bir tehlike atlattığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sizlerin bu görüntüsü, bu dik duruşu ne kadar güçlü olursa o kadar rahat atlatırız bu travmayı. Bugün şehrimize, devletimize, bayrağımıza ve milletimize sahip çıkma zamanıdır. Değişen, büyüyen ve dünya liderliğe oynayan Türkiye'nin önünün kesilmesi, dahası düşmanlarımız tarafından bir şekilde işgal edilmesi çalışmasıdır. İşte sizler gibi dik duran insanları gördükçe emin olun, namlunun ucunda yatan polisimiz ve askerimiz de kendisini güçlü hissediyor."

Demokrasi nöbetine Artvin Valisi Muhterem İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de Atatürk Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Daha sonra Gümüşhane Belediyesi mehter takımı gösteri yaptı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaptığı konuşmada, vatandaşları meydanda görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Dün akşamdan itibaren olağanüstü hal durumuna geçildi. Olağanüstü hal uygulaması bizim Gümüşhane olarak yaşantımızda en ufak olumsuzluklara yol açmayacaktır. Hiç birinizin endişesi olmasın." dedi.

Olağanüstü halin, devletin kendisine sinsice sızmış olan FETÖ/PDY yapılanmasına mensup kişileri temizlemekten başka amacının bulunmadığını söyleyen Memiş, şöyle devam etti:

"Bizim amacımız bu yapılanmayı devletin bütün kadrolarından tamamıyla silmek ve atmaktır. Nasıl ki İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet kendi devletinin devamlılığını sağlayabilmek için kardeş katlini dahi mümkün kılacak bir kanunname yaptıysa devletimiz kendi bekası için bir takım adımlar atacaktır. Ancak bu adımlar hiçbir şekilde FETÖ'cü alçakların yaptığı gibi insanlar hakkında sahte deliller üreterek insanları mağdur etme şeklinde olmayacaktır."

Bu süreçte bir takım yanlış bilgilendirmelerin olabileceğine dikkati çeken Memiş, "Bir takım tahrikler, bir takım farklı yönlere çekmek isteyen insan da olabilir. Lütfen bizlere inanın, bizlere güvenin ve bizlerden aldığınız bilgi ile hareket edin." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından vatandaşlar alanda kurulan dev ekranda Ertuğrul 1890 filmini izledi.

Protesto gösterisine Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayburt

Bayburt'ta valilik önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Bayburt Belediyesince kurulan platformda Kur'an tilaveti ve ilahiler eşliğinde bekleyiş sürüyor. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler ile çeşitli zamanlarda kente yaptığı ziyaretlerdeki konuşmaları meydandaki vatandaşlara dinletildi.

Demokrasi nöbetine Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal da eşlik ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement