Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Alanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan detaylar AK Parti İl Başkanı Atmaca'nın konuşması - Ağrı'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü Ağrı Valisi Musa Işın: "Dini kullanarak bu millete zulüm eden bir IŞİD terör örgütü vardı, ancak gördük ki Fetullahçılar da dini kullanarak bu millete zulüm etmeye kalkıştılar ve ihanet ettiler.

22.07.2016 03:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Alanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan detaylar

AK Parti İl Başkanı Atmaca'nın konuşması - Ağrı'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü

Ağrı Valisi Musa Işın:

"Dini kullanarak bu millete zulüm eden bir IŞİD terör örgütü vardı, ancak gördük ki Fetullahçılar da dini kullanarak bu millete zulüm etmeye kalkıştılar ve ihanet ettiler. Her ikisi de dini kullanıyor ama FETÖ daha tehlikeli ve daha sinsidir"

Ağrı'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Valilik önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişi tekbir getirerek, "Can Can Musa Can", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar anısına hatim ve yasinler okutuldu.

Ağrı Valisi Musa Işın, alanda yaptığı konuşmada, Bu halk Türküyle, Kürdüyle bu topraklarda yaşayan 78 milyon insan her türlü hizmete layık olduğunu söyledi.

İlk kez bu milletin darbeye karşı durduğunu ve devletine sahip çıktığını belirten Işın, "Bunun sebebi son yıllarda devlet halkı ile barışık ve birlikte yaşıyor. Ben Ağrı halkına çok müteşekkirim. İlk gece burada 15-20 bin kadar insan vardı. Size ne kadar hizmet etsek azdır. Size canımız feda olsun. Allah bizi sizlere karşı mahçup etmesin. Hep Ağrı'nın terörle, kötü insanlarla, yanlışlarla anılmaması gerektiğini düşünüyorduk. Çok şükür ki Ağrı halkı bunu ispatladı. " dedi.

"FETÖ daha tehlikeli ve daha sinsidir"

Fetullahçı Terör Örgütü'ne de (FETÖ) değinen Işın, şöyle konuştu:

"Dini kullanarak bu millete zulüm eden bir IŞİD terör örgütü vardı, ancak gördük ki Fetullahçılar da dini kullanarak bu millete zulüm etmeye kalkıştılar ve ihanet ettiler. Her ikisi de dini kullanıyor ama FETÖ daha tehlikeli ve daha sinsidir. Yıllardan beri çocuklarımızı biz cemaatçiyiz diyerek kandırıp kendi himayelerine aldılar. Zeki çocuklarımız seçtiler ve kendi amaçlarını gerçekleştirmek için robotlaştırdılar. Sizden tek istirhamım çocuklarınızı, gençlerinizi PKK terör örgütünden de Fetullahçı terör örgütünden de uzak tutun. Fetullah Gülen terörist başı da Abdullah Öcalan terörist başı da hepsi kullanılıyor. Adam Amerika'ya gitmiş Amerika adamı Türkiye'ye vermiyor. İkiz kuleler vurulduğunda Usame Bin Ladin için sen delil mi istedin de Afganistan'ı işgal ettin? Afganistan'ın Ladin'i desteklediğine dair elinde belgemi vardır? Yok. Şimdi burada o kadar çok insan şehit olmuş buna rağmen Fetullah Gülen'i Türkiye'ye vermiyor, kanıt istiyor. "

Ağrı'daki soruşturmalarında devam ettiğini dile getiren Işın, "Bu paralel örgüt ile bağlantılı olan çalışanlara yönelik tespitlerimiz oluyor ve soruşturmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu tespitlerimiz devam edecektir." diye konuştu.

AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca ise darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesinden bu yana Cumhurbaşkanının sokağa çağırma çağrısına halkın duyarlı kaldığını söyledi.

Halkın, Türkiye'ye, Cumhuriyet'e ve demokrasiye sahip çıktığını belirten Atmaca, "Reis'i Cumhurun ifade ettiği gibi 2'inci bir emir gelene kadar bu nöbetlerimiz devam edecektir. Türkiye'nin bütün vilayet ve ilçelerinde bu coşkulu direniş devam etmektedir. " dedi.

Vatandaşların OHAL kararına şuurlu olduklarını aktaran Atmaca, şöyle konuştu:

"Türkiye'de önceki dönemlerde yaşanan o ızdırap ve acılı günler, darbenin getirdiği tahribatlar zihinlerimizde halen taptaze kalıyor. İnsanlarımız önceden yaşadığı o dağdalı dönemlerin bir daha tekerrür etmemesi için bu kararlı duruşunu sürdürmektedir. Bu direniş ve kararlılık sonuna kadar devam edecektir. Bu meselede halkın ne kadar bu işi sahiplendiğini bu işe ne kadar ehemmiyet verdiğini bu meselede herkes kendi mesuliyet bilinci ile meydanları boş bırakmama cihetinde sabahlara kadar gerçektende kararlı bir duruş sergilemektedir. İkinci bir emir gelene kadar direnişimiz devam edecektir.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement