Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Antalya'nın Manavgat ve Kumluca ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

22.07.2016 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ve Kumluca ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

Manavgat Cumhuriyet meydanında bir araya gelen vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Ellerinde Türk bayrakları ile meydanda bekleyen vatandaşlara ilçe kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır da eşlik etti.

Belediye başkanı Şükrü Sözen, burada yaptığı açıklamada, halkın sağduyusu ile girişimin engellendiğini kaydetti. Darbeye her zaman karşı olduklarını anlatan Sözen, demokrasiye sahip çıkmak için halkla 6 gecedir meydanlarda olduklarını vurguladı.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz ise demokrasi nöbeti tuttukları için gururlu olduğunu söyledi. Manavgat halkının demokrasiye sahip çıktığını anlatan Öz, vatandaşların Türkiye üzerinden oyun oynayanlara en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar ise demokrasiden yana olduklarını ve darbelerden Türkiye'nin çok çektiğini ifade etti. Coşar, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda cumhuriyetin değerlerine, hukuk devletine, demokrasiye sahip çıktıklarını kaydetti.

Kumluca ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda tolanan vatandaşlar da darbe girişimini sloganlarla protesto etti. Demokrasi nöbetine kaymakam Polat Kara, belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve AK Parti İlçe BAşkanı Arif Yavuzer katıldı.

Başkan Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, bir haftadır meydanları dolduran vatandaşların birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergilediğini ifade etti. Darbe girişiminin kendilerine öz benliğini hatırlattığını anlatan Çetinkaya, "Tarih bu hain darbe girişimini yazarken, burada yaşanan kahramanlıkları da yazacaktır. Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi her geçen gün bir başka kahramanlık hikayesi öğreniyoruz. Öleceğini bile bile tankın önüne yatanlar, mermilere göğüs gerenler kahramanlarımız oldu." dedi.

Demokrasi nöbetinde Kumluca Sosyal Bilimler Lise öğrencileri tarafından "Kahramanlık" adlı skeç canlandırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement