Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yüksekova ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, darbe girişimine tepki gösterildi.

22.07.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, darbe girişimine tepki gösterildi.

Merkez İhsaniye Camisi'nde Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Okyay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşla saf tuttu.

Vatandaşlar, cuma namazının ardından darbenin bastırılması sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

Namazın ardından Hükümet Konağı önünde ellerinde Türk bayrakları ile vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı. Burada açıklama yapan Çenet, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimini hatırlatarak, milli iradeye saldırı yapıldığını söyledi.

Milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin bombalandığını anımsatan Çenet, şöyle konuştu:

"Sokaklarda sivil halkımızı katlettiler. Bu hadiseyi Yüksekova halkı ve yönetimi olarak kınıyoruz. Maalesef kaynağını anayasadan almayan, devlet yetkisini kullanmak üzere ülkemizin birlik ve birliğini tehdit etmişlerdir. Burada ilk andan itibaren valimizin önderliğinde gerekli tedbirler alınmış, emniyet ile jandarma kuvvetlerimize ve Türk Silahlı Kuvvetler içindeki vatansever subaylarımıza gerekli talimatlar verilerek tedbirler alınmıştır. İçimizde şüpheli görülen, yanı başımıza kadar sızan, maalesef birlikte çalıştığımız bazı terör örgütü mensupları şu anda gözaltına alınmış, haklarında hukuki işlem devam etmektedir."

O gece büyük bir destan yazıldığını, milletin iradesine sahip çıktığını kaydeden Çenet, şunları söyledi:

"Millet, cumhurumuzun başı Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tertibi, bu oyunu boşa çıkarmıştır. Bizler Yüksekova olarak milli mücadele kahramanlarımıza, İstanbulumuz, Ankaramız, Konyamız, Malatyamızda ve bütün şehirlerimizde canını seve seve veren bu değerli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler birlik ve bütünlüğümüzü milletin gücünden alıyoruz. Bu kenetlenmeyi bir kez daha göstermek için bir araya geldik. Bugün cuma namazının ardından şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettik. Allah kabul etsin. Bundan sonra da burada kamu hizmetlerini vermeye, vatandaşlarımızla kol kanat germeye, kenetlenmeye devam edeceğiz. Bizler bir oldukça iyi olacağız. Buraya gelerek milli iradeye sahip çıkan Yüksekova'nın kadirşinas halkına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Ünlü sanatçı Umut Akyürek, estetik operasyonlar sonucu "Yerli Angelina Jolie" lakabını almasının ardından yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak virüsün ciddiyetini vurguladı. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement