Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), darbe girişimine tepki gösterdi.

22.07.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), darbe girişimine tepki gösterdi.

Durer, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi devletin içinde yuvalanmış bir kesim hainin, masum kolluk kuvvetleri ile milletin kanını akıtarak, halkın iradesine kastettiğini belirtti.

"27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri müdahaleleri ile 28 Şubat 1997 post modern darbeleri ülkemizde çok büyük tahribatlar yaratmıştır" diyen Durer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yeni yeni toparlanmaya başlamış olan ülkemizde, yeni bir darbe olayı patlak vermiştir. Özelikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanan bu darbe olaylarını en doğru şekilde anlayabilmek için Amerika'nın Ortadoğu stratejilerini çok iyi okumak ve analiz etmek gerekiyor. Dünyanın içinde bulunduğu buhranın nedeni, dünya üzerindeki politik bir sisteme ve ekonomik bir örgütlenmeye bağlıyorum. Dünyada yeni bir düzen ve yeni bir dizayn için bazı güç odakları düğmeye basmış durumdalar. Bu düzenin adil ve meşru bir güç dağılımına ihtiyacı var. Bütün devletlerin kendilerini güvende hissettiği, güç unsurlarının kontrol altına alındığı ve özelikle ortak coğrafya tasavvuruyla hareket edilen bir ortamda, yeni çatışmaların önüne geçilebilir. Fakat buna müsaade etmiyorlar, müsaade etmemek için de direnecekler. Eğer millet olarak uyanık olur ve işleyen sürecin değirmenine su taşımak yerine, bunların süreç içerisindeki taktiksel stratejilerine karşı strateji geliştirme kabiliyetini ortaya koyabilirsek, süreçten az zararla çıkabiliriz. Aksi takdirde sürecin rüzgarı ülkemizde telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacaktır. Tamda işte şu andan itibaren herkes, fikrini, zikrini bir kenara bırakıp, birlik olmalı, birlikte hareket edebilme kalitesini ortaya koyabilmelidir."

Dünya siyasal dengelerinin olağanüstü bir hızla değiştiğini bu süreçte Türkiye'nin bir süper güç haline gelmesinin istenmediğini bildiren Durer, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı atakların, bu güç odaklarını ürküttüğünü kaydetti.

Türkiye'nin jeopolitik durumu ve stratejik konumundan daha fazla istifade etmek ve ülkeyi daha rahat kullanmak istediklerini belirten Durer, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Buna müsaade etmeyen merkezi hükümeti ve Reisi Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek istiyorlar. Bunu da ülkemizin içine ve hatta kurumlarımıza yuvalanmış taşeronlarıyla yapmak istiyorlar. Bu müdahalelerini, Türkiye'nin süreci atlattıktan sonra ki süreçte, bir süper güç olma ihtimaline karşı aleni bir şekilde yapamıyorlar. Bu yüzden taşeronlarına istediklerini yaptırmaları rahatlıkla görülüyor. Yani bu küresel güçlerin yerli işbirlikçileri, devletin stratejik noktalarından acilen uzaklaştırılmaları gerekmektedir. Manevi boşluk ve dünyevi bir sarhoşluk içinde kıvranan batı şunu iyi bilmelidir ki Türkiye'nin güçlenmesi, her anlamda terakki kaydetmesi onların da kurtuluşlarına katkı sağlayacaktır. Türkiye halkının tanka, tüfeğe aldırış etmeden, canını hiçe sayarak bu darbeyi bastırdığı aşikardır. Bu uğurda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement