Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadı.

22.07.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadı.

ICSD Başkanı Valery Rukhledev, İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın internet sitesinden yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ve Samsun'un ev sahipliği yaptığı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları ile 2017'de düzenlenecek olimpiyatları değerlendirdi.

Samsun'da 28 ülkenin mücadele ettiği dünya şampiyonalarının sorunsuz şekilde devam ettiğini belirten Rukhledev, Türkiye'de bulunan kafilelerin herhangi bir problemle karşılaşmadığını vurguladı.

Rukhledev, açıklamasında şunları kaydetti:

"ICSD olarak bu barbarca ve alçakça hareketi şiddetle kınıyoruz. Bu sadece Türk hükümetine karşı değil, tüm insanlığa ve olimpik değerlere karşı yapılmış bir harekettir. Böylesi karanlık zamanlarda insanları ve ülkeleri bir araya getiren, barışı ve uzlaşmayı sağlayan sporun birleştirici gücünü hatırlamalıyız. Samsun'da gerçekleşecek 2017 Deaflympics hepimizin ortak başarısı olacaktır. ICSD bugün Türktür. ICSD olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a üzüntülerimizi bildirir, kayıplar nedeniyle taziyelerimizi sunarız."

Ayrıca, Rukhledev, Samsun'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatlarına desetkleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Komisyonu Üyesi Kaan Ark'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement