Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

MERSİN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de düzenlenen yürüyüş ve mitinglerle protesto edildi.

23.07.2016 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OSMANİYE - MERSİN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de düzenlenen yürüyüş ve mitinglerle protesto edildi.

Osmaniye'de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi öğrencileri ve çalışanları, FETÖ'nün darbe girişimine karşı, Demokrasi ve Milli İradeye Destek Yürüyüşü düzenledi.

7 Ocak Şehir Stadyumu girişinde akşam saatlerinde toplanan öğrenci ve çalışanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Devlet Bahçeli Bulvarı'nı kullanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ve dua edilmesinin ardından vatandaşlar, sloganlar atarak FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

- Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelenler, FETÖ aleyhine pankartlar açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınını izleyen vatandaşlar, Erdoğan'a destek sloganları attı.

Alan çevresindeki yollarda da çok sayıda kişi araçlarıyla konvoy oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atanlar, darbecileri protesto etti.

Silifke

Silifke'de vatandaşlar, Silifke Kalesi'ni Türk bayraklarıyla süsledi ve FETÖ'ye tepki gösterdi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetin'in de katılımıyla tarihi kalede bir araya gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Erdemli

Erdemli ilçesinde ise yaklaşık 10 bin kişi darbe girişimini protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda toplananlar, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, AK Parti ve Saadet Partisi ilçe başkanları, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, sloganlar attı ve darbe girişimini kınadı.

Hatay

Antakya DSİ Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hainlere karşı omuz omuza", "Darbeciler için idam" sloganları attı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, burada yaptığı konuşmada, demokrasi adına meydanları boş bırakmayacaklarını söyledi. Halkın darbeler karşısında artık sessiz olmadığını dile getiren Atıç, "Halkımız demokrasi adına darbe girişimine karşı canını siper etti. Bu olay dünyada çok rastlanılan bir olay değil. Halk artık darbe istemiyor, seçilmiş kişileri istiyor. Biz de burada demokrasi nöbetine devam edeceğiz" diye konuştu.

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden de AFAD ekiplerinin 24 saat nöbette olduğunu ve kendilerinin Hatay'daki çoşkuya katıldıklarını söyledi. Cuntacılara ve vatanın geleceğine göz dikmiş hainlere karşı halkın bir birine kenetlendiğini ifade eden Bilden, şöyle devam etti:

"Hainlerin heveslerini kursağında bırakacak müthiş bir birliktelik var. 15 Temmuz'da bu ülkeye siyasete, devlete ayar çekmek isteyen vatan hainlerine bu meydan çok güzel bir ders verdi ve vermeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla meydanlardayız ve meydanlarda olmaya devam edeceğiz."

Öte yandan Türk Kızılayı ekipleri alanlardakilere su, kek ve meyve suyu dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement