Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

23.07.2016 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi protesto etmek amacıyla siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarca "Milli Birlik Mitingi" düzenlendi.

Kentte faaliyet gösterin sivil toplum örgütlerinin yanı sıra siyasi partiler ve vatandaşlarca kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde düzenlenen "Milli Birlik Mitingi"ne Zonguldak Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in yanı sıra siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkan, emniyet mensupları, öğretim üyeleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Mitingde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali Kaban, burada yaptığı konuşmada, ülkenin geçen hafta karanlık ve sıkıntılı bir süreç yaşadığını söyledi.

Yaşanan darbe girişiminin ardından vatandaşların meydanlardan ayrılmadığını belirten Kaban, "Sürecin üzerinden bir hafta geçti. Bilanço yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Çok sıkıntılı bir darbe girişimini ve bir kalkışmayı atlattık. Türkiye'nin her yerinde toplanan insanımız meydanlara aktı. Bugün milli iradeye saygı ve milli birlik gösterisi oldu. Bütün partilerimizin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitemiz, askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımız mitinge katıldı. Mitinge katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu iş bitene kadar mitinge devam edeceğiz." diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar, vatandaşların darbe girişimini önlediğini ifade ederek, "Türk milletinin aziz olduğunu bir kez daha gördük. Sizin eliniz öpüyor ve önünüzde saygıyla eğliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Siz bu darbeye engellediniz. Polisimiz ve duyarlı askerlerimiz engelledi. Fetullah Gülen'in emriyle uçak kalkmaz. O piyondur. İçeride hainler var. Bu darbeyi gerçekleştirmek isteyenler asker kıyafeti giymiş teröristlerdir." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu da Türkiye üzerinde oynanan oyunların büyük olduğunu vurgulayarak, "Hiç kimse Türkiye'yi dize getireceğinin hesabını yapmasın. Ama olay ve oyun büyük. İleride büyük savaşlar planlanıyor. Türkiye kimin safında olursa savaşı onlar kazanacak. Onun için ülkemize boyun eğdirmeye, nefesini kesmeye, bir yere angaje etmeye çalışıyorlar." dedi.

Siyasi partilerin il temsilcileri de darbe girişimini protesto etti.

Protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar, Zonguldak Ekin Mehteran Takımı eşliğinde Zonguldak Valiliği önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Ereğli ilçesinde de belediye organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş darbe girişimine tepki gösterdi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, halkın birlik ve beraberlik içerisinde darbe girişimine karşı büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini anlatan Uysal, "Halkımız bir bütünlük içerisinde terör örgütüne karşı mücadele etmiştir, başarmıştır. Ülkeyi kan gölüne döndürmeye çalışan bir grup bölücü örgütlenme yapısı Türk askerini temsil etmemektedir. Askerlerimiz bizim gururumuzdur" dedi.

Vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılırken yüzlerce vatandaş Türk bayrakları ile donattığı alanda bekleyişini sürdürüyor.

Karabük

Karabük'te kent meydanında toplanan vatandaşlar, burada akşam ve yatsı namazlarını kıldı. Meydanda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Etkinliğe Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Meydan da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çay, su ve çorba dağıtıldı.

Bartın

Bartın'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Türk bayraklarıyla geldiği meydanda, şiirler okuyan, tekbir getiren vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde ve FETÖ'nün darbe girişimi aleyhine sloganlar attı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, vatandaşlara hitap etti.

Tunç, Meclis'i dahi bombalayacak kadar hain olanlardan mutlaka hesap sorulacağını söyledi.

Yıllmaz Tunç, "Düşman askeri, Kurtuluş Savaşı'nda bile Polatlı'dan beri geçemedi ama bunlar milletvekilleri oradayken Meclis'in üzerine bomba yağdırdılar. Başbakanımızın, milletvekillerinin odası tarumar edildi. Milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şehit etmek istediler. Bunlar, TSK'nın içine sinsice sızmışlar, o üniformanın altına gizlenmişler. Bu ülkenin ekmeğini yemişler ama 15 Temmuz gecesi 'vakit geldi' deyip düğmeye basmışlar. Rabbim onları emellerine ulaştırmadı, bu millet olduğu sürece de ulaştıramayacaktır." dedi

Öte yandan İHH Bartın İnsani Yardım Derneği, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bartın İl Müdürlüğü ve Türk Kızılayı tarafından alanda toplananlara nohutlu pilav, çay ve su ikramı yapıldı.

Bolu

Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için Yasin okutuldu.

Yaşanan darbe girişiminin ardından "Demokrasi Meydanı" olarak adlandırılan Belediye Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş burada yatsı namazı kıldı.

Bolu Müftülüğünde görevli imamlar tarafından darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlar için Yasin okunarak dualar edildi.

55 yaşındaki Hasan Şener, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamından bu yana meydanlarda olduğunu söyledi.

Şener, "Biz demokrasi için buradayız. Yıllardır bu millet bu darbelerden şok çekti. Bundan sonra çekmek istemiyor. Sayın cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Sonuna kadar da buradayız. Kim gelirse gelsin bizi yıkamaz." şeklinde konuştu.

Şener, dünyanın Türklerin bu sesini duyduğunu ifade ederek, "Dünya artık Türkiye'nin bu birlikteliğini görsün. Yeter artık. Ben sadece 80 darbesini gördüm. Ama atalarımızın anlattığına ve kendi gördüğüme göre bu millet darbelerden çok çekmiş. Artık yeter diyoruz. Darbeler olmasın" diye konuştu.

Demokrasi bekçisi olduklarını ifade eden 80 yaşındaki Muammer Şatar ise dönemin başbakanı Adnan Menderes'in darbeciler tarafından asılarak idam edildiği yıllarda kendisinin İstanbul'da öğrenci olduğunu dile getirdi.

Şatar, 60 darbesinde çok yersiz ve anlamsız olayların cereyan ettiğini belirterek, "Asılsız iddialarla o mübarek insanı yok ettiler. Şimdi de daha fazlasını yapmayı düşündüler ama muvaffak olamadılar. Esas perdenin arkasında dış güçler var." dedi.

- Düzce

Düzce Anıtpark Meydanı'na toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları taşıyarak FETÖ aleyhine slogan attı.

Alana kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı canlı yayındaki açıklamaların dinlenmesinin ardından, darbe girişimi sırasında şehit düşenler için Kur'an-ı Kerim ve sela okundu.

Araçlarını Türk bayrakları ile süsleyen çok sayıda sürücü, İstanbul Caddesinde korna ve siren çalarak konvoy yaptı.

Meydanlarda bulunan vatandaşların, "Darbeye karşı Iraklı mülteciler milletiyle birlikte", "Başkomutanın askerleriyiz" ve "Bize Allah yeter" yazılı dövizler taşıdı.

Bu arada Türk Kızılayı, sivil toplum kuruluşları ve bazı kurumlar meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çorba, çay, yemek ve su ikramında bulundu.

Alandaki vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı
    14:54 Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Belediye İtfaiye Müdürlüğü, beklenen aşırı sıcak ve rüzgarlı hava nedeniyle köy muhtarları ve vatandaşlara orman yangını uyarısında bulundu. İtfaiye Müdürü Serhat Fırat, sıcak hava ve şiddetli rüzgarın orman yangınları için risk oluşturabileceğini belirtti. İlçede alınan tedbirlerin yanı sıra köy muhtarları aracılığıyla da vatandaşlara uyarılar yapıldı. Vatandaşlardan tarlalarında ateş yakmamaları istendi.


Advertisement