Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

23.07.2016 01:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Konya Mevlana Meydanı'nda, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelen binlerce vatandaş, burada sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da Konya'da hemşehrileriyle beraber nöbete destek verenler arasında yer adı.

Aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya milletvekilleri, oda başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri de vatandaşlarla beraber darbe girişimini protesto edenler arasında yer aldı.

Akşam namazından sonra meydana adeta akın eden vatandaşlar, meydana kurulan platformdan düzenlenen etkinlikleri izleyerek sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutuyor.

Karaman

Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimini lanetledi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı konuşmada, darbe girişimine karşı vatandaşların hep birlikte teyakkuza geçtiğini söyledi.

15 Temmuz'un tarihe geçen en karanlık günlerden biri olduğu gibi, aynı zamanda yüce milletin demokrasiye ve iradesine nasıl sahip çıkılacağının tüm dünyaya gösterildiği zafer günlerinden biri olduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Ortak payda vatan olduğu zaman siyasi görüş fark etmeksizin omuz omuza meydanlarda boy gösteren aziz milletimiz alçaklara, hainlere, darbecilere karşı mesajını net bir şekilde vermiştir. Karaman'daki idareciler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimi kınadığımızı, halkın iradesini yok sayanların karşısında olduğumuzu açıkça beyan etmek için meydandayız. Milli iradenin yanında olduğumuzu ve milli iradeye yapılan her türlü eyleme karşı üzerimize düşeni yapacağımızdan zerre tereddüt etmeyeceğimizi belirtmek isterim."

Aksaray

Aksaray'da da Kent Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" 8'inci günde de yoğun katılımla devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşları tarafından nöbet tutan halka su, meyve suyu, kek, simit ve poğaça ikram edildi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, burada yaptığı açıklamada, hala meydanların dolu olduğunu söyledi.

Yaşanan darbe girişimini kınadığını belirten Özkan, "Geçen hafta bu saatlerde haince planlanmış darbe yeni gerçekleşmiş ve bu nedenle buna karşı çıkmak için tüm Türkiye meydanlara dökülmüştü. Bugün hala meydanlardayız ve bu girişime en güzel tepkiyi veriyoruz. Bizler o gece evimizden çıkıp meydanlara indiğimizde, çocuklarımızın ağlaması ve gözlerindeki korkuyu asla unutmayacağız." diye konuştu.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da binlerce kişi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek için Anıtpark önünde toplandı.

Akşam namazını da alanda kılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlara Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından çay, su, Türk Kızılayı tarafından soda, çeşitli firmalar ve iş yerleri tarafından da kumanya dağıtıldı.

Alana kurulan dijital platformdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşma canlı olarak yayınlandı.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük sevgi gösterisinde bulunarak ayakta alkışladı. Programda Kuran-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından dualar edildi.

Bir lise öğrencisi tarafından okunan İstiklal Marşı şiirinin 10 kıtası alanda bulunanlar tarafından ayakta dinlendi.

Gündüzleri işe giden, akşam ise "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Vali yardımcıları Adem Uslu ve Erhan Günay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile STK temsilcileri ve iş dünyasının önde gelen isimleri destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement