Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hatay Valisi Ercan Topaca, vatana ve millete ihanet edenlerin cezasız kalmayacağını söyledi.

23.07.2016 01:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, vatana ve millete ihanet edenlerin cezasız kalmayacağını söyledi.

Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla vatandaşların İskenderun ilçesindeki Anıt Alanı'nda sürdürdüğü demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, darbe haberini 15 Temmuz'da anne ve babasını görmek üzere Antalya'ya gittiğinde öğrendiğini söyledi.

Darbeyi öğrenir öğrenmez ilk aradığı kişilerden birinin İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil olduğunu belirten Topaca, şöyle devam etti:

"Ondan şunu istedim: 'Sayın başkanım, devletimize, milletimize, demokrasimize kastedenler var. Bunu ancak milletimiz önler, bütün vatandaşlarımıza ulaş, herkes meydanlara insin, Cumhurbaşkanımızın emrine uysun.' dedik. Türkiye'de ilk uyan yerlerden biri de İskenderun'dur. Bizim birliğimiz, kardeşliğimiz aslolandır. İçimize nifak sokmak isteyen birileri olabilir aman dikkat. Birisi gelir, size der ki: Bu, Alevi'dir, bu Sünni'dir, bu Kürt'tür. Asla bunlara itibar etmiyoruz. Bu vatana, millete ihanet edenler cezasız kalmayacaktır."

Millet olarak çok büyük bir kaza geçirildiğini fakat bunun en az hasarla atlatıldığını ifade eden Topaca, "İnşallah bundan sonra bu tür hain kazalarla karşılaşmayız. Sizler devletimizin arkasında durduğunuz sürece bizlere, Cumhurbaşkanımıza, Meclisimize sahip çıktığınız sürece inşallah bu memleketin huzuru daim olacaktır. Başkalarına hizmet eden birileri bize, devletimize bir oyun kurmak istedi. Allah'a şükür, buna izin vermedik." diye konuştu.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de bundan 7 gün önce millet iradesine alçak ve haince bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bu saldırıyı önce Allah'ın, daha sonra da milletin engellediğini belirten Öntürk, "Her işte bir hayır var' diyoruz. Bu işten de biz hayır çıkarıyoruz. Devlet içerisine sinmiş bu köpekleri bu olayla görmüş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ da katıldı.

- Dörtyol'da askerlerden destek

Dörtyol ilçesinde de Saat Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye ve Demokrasine Sahip Çık" mitingine askerler de destek verdi.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, yaptığı konuşmada, vatan hainlerinin darbe girişiminin Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri, diyanet mensupları ve halkın gayretiyle engellendiğini anlattı.

Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Savaş Balcı da hainlerin gerçekleştirdiği darbe girişiminin içinde olmadıklarını, karşı durduklarını ve durmaya da devam ettiklerini belirterek, devletin ve milletin emrinde olduklarını söyledi.

Etkinlikte Merkez Nursan Cami İmamı Ali Tekeci, hatim duası yaptırdı.

Vatandaşlar, etkinliğe katılan askerlere sevgi gösterisinde bulunarak fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement