Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz, Türkiyemizin yaşadığı kara bir tarihi gündür.

23.07.2016 04:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, " 15 Temmuz, Türkiyemizin yaşadığı kara bir tarihi gündür. Milletimiz, Pensilvanya'daki bedduacı başı FETÖ liderinin emir ve komutası altındaki askerlerinin darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır. Allah'ın izniyle bu karanlık teşebbüs başarısız olmuştur." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tepki için Kızılay Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Bozdağ, demokrasi düşmanlarının kaybettiğini söyledi.

Darbe teşebbüsünün milleti birleştirdiğini belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"15 Temmuz, Türkiyemizin yaşadığı kara bir tarihi gündür. Milletimiz, Pensilvanya'daki bedduacı başı FETÖ liderinin emir ve komutası altındaki askerlerinin darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır. Allah'ın izniyle bu karanlık teşebbüs başarısız olmuştur. Herkes köşesine çekilip tir tir titrerken yanıldılar, kaçan bir cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet olmadı, kapısını kapatan bir meclis olmadı. Darbeye arka çıkan bir siyaset, iktidarıyla muhalefetiyle olmadı. Medya darbeye şakşakçılık yapmadı, hepsi darbenin karşısında dimdik durdu. Ama en önemlisi, aziz milletimiz darbecilerin karşısında ayağa kalktı. Biz burada nöbetteyiz, irademizin sahibiyiz."

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin iradesine sahip çıkmak için milletine yöneldiğini, onların önünde saf tuttuğunu vurguladı.

Şimdi bütün Türk milletini birleştiren ortak bir değerin daha olduğunu anlatan Bozdağ, "Demokrasi artık hepimizin ortak değeridir. Ezan gibi, bayrak gibi bizi bir arada tutan ortak değerimizdir. Bütün partiler yekvücut oldu." ifadelerini kullandı.

"Altın nesil diye milletin altını oyan bir nesil yetiştirdiniz"

FETÖ'nün elebaşı ve onun izinden gidenlere seslenen Bozdağ, "Yıllarca siz bu milleti, 'Dinini bilen, iyi eğitimli insanlar yetiştiriyoruz' diye uyuttunuz. 'Altın nesiller' diye övünerek anlattınız ama milletin altını oyan bir nesil yetiştirdiniz. Millete ve meclisine bomba yağdıran, gözünü kırpmadan masumları öldürecek katiller yetiştirdiniz. Yetiştirdikleriniz haşhaşilere rahmet okutur." diye konuştu.

Bakan Bozdağ, FETÖ'nün İslam dinini, Kur'an-ı Kerim'i ve Hazreti Muhammed'i yanlış anlattığına dikkati çekti.

FETÖ'nün, insanları aldattığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün elebaşı her hafta Peygamberimizle sohbet ediyor, kararları öyle alıyormuş. Peygamberimiz sizlere istişarelerinizde talimat mı verdi, bacılarınızın üzerinden tankla geçin diye. Peygamberimiz size 'Meclis'i bombalayın, cennete gireceksiniz' mi dedi. Bizim inandığımız kitapta bunların yaptığına yer yoktur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement