Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kayseri, Kırşehir, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

24.07.2016 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Kırşehir, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kayseri'de, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onbinlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü.

Bazı vatandaşlar ise kurdukları çadırlarda nöbetlerine devam ediyor. Sürücüler de Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla kornalar çalarak demokrasi nöbetine destek verdi.

Meydandaki buluşmaya Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile sanatçı Yusuf Güney katıldı. Güney burada sevilen parçalarını seslendirdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'un alt yapı oyuncuları da platforma çıkarak Türk bayrağı ile poz verip darbe girişimini protesto etti.

Kırşehir

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cacabey Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, darbe girişimin 9'uncu gününde Kırşehir Belediyesi mehter takımının kahramanlık türküleriyle nöbetine devam etti. Sivil toplum kuruluşları ve belediye meydanda toplananlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Meydanda vatandaşlarla bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, vatandaşları demokrasi nöbetinde ilk günkü azim, coşku ve birlik içinde görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Devletin içine sızan FETÖ'nün üyelerini temizlemek için büyük mücadele verildiğini ifade eden Bahçeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "tehlike geçti" şeklinde açıklama duymadan demokrasi nöbetini bırakmayacaklarını vurguladı.

Niğde

Niğde'de binlerce kişi, akşam saatlerinden itibaren adeta Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, FETÖ'ya tepki gösterdi.

Tekbir getiren vatandaşlar, çalınan marşlara eşlik etti.

Nevşehir

Nevşehir'de Türk Telekom binası önünde toplanan vatandaşlar, burada sloganlarla darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan kalabalık, Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisini izledi.

Havai fişek gösterisinin de sunulduğu meydanda, Türk Kızılay'ı tarafından alana kurulan stantta vatandaşlar kan bağışında bulunuyor.

Kırıkkale

Kırıkkale'de, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlara, yüzlerce araç da korna çalarak destek verdi.

Kırıkkale Belediyesi mehteran takımı eşliğinde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganı attı, FETÖ elebaşının idamını istedi.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualar etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement