Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu ülkeye eski darbeciler hiç olmazsa bir mazeretle geliyordu, ülkeyi kurtarma adına geliyorlardı.

24.07.2016 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu ülkeye eski darbeciler hiç olmazsa bir mazeretle geliyordu, ülkeyi kurtarma adına geliyorlardı. Kenan Evren, 'Bu ülkede terör var, ben bu ülkeyi terörden kurtaracağım' demişti" değerlendirmesinde bulundu.

Siirt'te vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor. Valilik önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve dövizlerle FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Demokrasi nöbetine katılan Aktay, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin tam bir terör saldırısı gibi gerçekleştirildiğini söyledi.

Darbe girişimini Ankara'da görevin başındayken öğrendiğini belirten Aktay, tek düşüncesi, milletin kullandığı oyların hakkını vermek için mücadele ettiğini anlattı.

Bir hayasızca akın başlattıklarını aktaran Aktay, "O hayasızca akında şimdiye kadar karşılaştığımız birçok terör örgütü, bize yine terörüyle, yine kalaşnikofuyla, bombasıyla, mayınıyla geldi ama bu terör saldırısının, bu hayasızca akının, başka hayasızlığı daha vardı. Bu terör örgütü, bazen diyorduk, bu terör örgütü bazılarına inandıramıyorduk. 'Okul kuruyorlar, bunlar insan eğitiyorlar, eğitimle uğraşıyorlar, bunlara nasıl terör örgütü diyorsunuz' diyorlardı" ifadelerini kullandı.

Aktay, FETÖ'nün diğer terör örgütlerinden bile daha kötü ve hayasız olduğunu kaydederek, diğer terör örgütlerinin kendilerine yönelttiği bomba ve silahların parasının terör örgütlerinin ceplerinden çıktığını, FETÖ'nün ise ülkeyi korumaları için kendilerine emanet edilen silahları Türkiye'ye yönelttiğini vurguladı.

"Parasını bizim verdiğimiz silahları bize yönelttiler, öylesine hayasız bunlar." diyen Aktay, şöyle konuştu:

"17 Aralık'ta ne demişlerdi? 17 Aralık'ta 'Yolsuzluk var, hırsızlık var' demişlerdi. Sizden daha büyük hırsız mı var be! Sizden daha hırsız gördü mü bu memleket, bu dünya, bu alem sizden yalancısını, sizden daha hayasızını, sizden daha adi hırsınızı görmedi, herhalde de görmeyecek."

Darbe girişiminin olduğu gün cep telefonlarıyla medya organlarına bağlanarak durumu dünyaya duyurduklarını belirten Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu ülkeye eski darbeciler hiç olmazsa bir mazeretle geliyordu, ülkeyi kurtarma adına geliyorlardı. Kenan Evren, 'Bu ülkede terör var, ben bu ülkeyi terörden kurtaracağım' demişti. Bunların öyle bir derdi de yok. Yapmak istedikleri açık ve net, 'Gasp'. Milli iradeyi gasbetmek. Bu ülkeyi işgal etmek, aslında yapmak istedikleri bu ülkeyi işgal etmek. Onlar bu ülkeyi işgal etmek istiyorlarsa, cesedimi çiğnemeden bu ülkeyi işgal edemeyecekler."

Konuşmanın ardından Aktay'ın katılımıyla kentte yürüyüş düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement