Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Muğla'nın Menteşe, Bodrum, Marmaris ve Seydikemer ilçelerindeki vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

24.07.2016 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Menteşe, Bodrum, Marmaris ve Seydikemer ilçelerindeki vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Menteşe ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, "Bu vatan sahipsiz değil", "Aziz milletin demokrasi destanı", "Vatan evlatları demokrasiye sahip çıktı" yazılı pankartlar taşıdı.

Programda, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dua edildi.

Vatandaşlar, alana kurulan ekrandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarını takip etti.

- Bodrum

AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından darbe girişimine karşı "demokrasiye sahip çıkma" yürüyüşü düzenlendi.

Cevat Şakir Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" sloganları attı.

Gruba, caddede yürüyen yerli ve yabancı turistler de alkışlarla destek verdi.

Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Türk bayrağının renklerinden oluşan kırımızı beyaz balonların gökyüzüne bırakıldığı etkinlik, İzmir'den gelen mehter takımı konseriyle devam etti.

Yürüyüşe katılan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Demokrasi nöbetinin sürdüğünü kaydeden Gödekmerdan, "Başkomutanımız bize demokrasi nöbetlerinin devam etmesi talimatını verdi. Bodrum da bütün Türkiye gibi genciyle, yaşlısıyla bu talimata uyuyor." dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp de demokrasi nöbetine Bodrum Belediye Meydanı'nda devam ettiklerini kaydetti. Demiralp, "Mehter takımı eşliğinde vatandaşların da katılımıyla buraya kadar yürüdük. Demokrasi, vatan, bayrak, millet için buradayız." diye konuştu.

- Seydikemer ile Marmaris

Seydikemer ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, darbe girişimini protesto etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, yaptığı konuşmada, darbe girişiminden ders çıkarılması ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Halkın olağanüstü bir refleks göstererek darbe girişimine "Dur" dediğini ifade eden Özyer, "Başkanımızın da dediği gibi, en kötü demokrasi en iyi darbe yönetiminden daha iyidir. Uzun bir süreçte bu yapının devlete nasıl sızdığını bir kez daha düşünerek, bundan sonra daha az hata yapmamız lazım." dedi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Marmaris'te ise çok sayıda vatandaş, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda bir araya geldi. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, sloganlarla darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement