Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Politika

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Bu darbe girişimi, Türkiye'de toplumu sağcısıyla solcusuyla iktidarıyla muhalefetiyle zenginiyle fakiriyle tüm kesimleri bir araya getirmiş ve milletimizin sıkıntılı günlerde nasıl bir araya geldiğini, birlik olduğunu dosta düşmana göstermiştir.

24.07.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Bu darbe girişimi, Türkiye'de toplumu sağcısıyla solcusuyla iktidarıyla muhalefetiyle zenginiyle fakiriyle tüm kesimleri bir araya getirmiş ve milletimizin sıkıntılı günlerde nasıl bir araya geldiğini, birlik olduğunu dosta düşmana göstermiştir." dedi.

Öztek, bir grup partili ile Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasında, Temmuz 2015'den beri terör olaylarıyla mücadele eden Türkiye'nin, 15 Temmuz 2016'da da bir darbe girişimine hedef olduğunu anımsattı.

Saadet Partisi olarak cumhurbaşkanlığını, parlamentoyu ve hükümeti hedef alan darbe girişimi ve darbeyi yapmaya kalkışan devlet, vatan ve millet düşmanlarını lanetlediklerini vurgulayan Öztek, "Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Paralel Devlet Yapılanması'na mensup bir grup çılgının başlattığı darbe girişimi, yüce milletimizin cesur evlatlarının, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve polisimizin kahramanca direnişi ile karşılaşmış ve darbeci hainler hezimete uğratılmıştır." dedi.

Öztek, bu olaydan sonra Türkiye'yi yönetenlerin çok daha dikkatli olmaları ve bu gibi olayların yaşanmaması için her türlü önlemi almaları gerektiğini belirterek, olaylar sırasında polis, asker ve sivil halktan 246 kişinin şehit düştüğünü, 2 bin 185 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Yaşanan darbe girişimine karşı milletin gösterdiği direncin her türlü takdirin üstünde olduğunu vurgulayan Öztek, şöyle konuştu:

"Bu darbe girişimi, Türkiye'de toplumu sağcısıyla solcusuyla iktidarıyla muhalefetiyle zenginiyle fakiriyle tüm kesimleri bir araya getirmiş ve milletimizin sıkıntılı günlerde nasıl bir araya geldiğini, birlik olduğunu dosta düşmana göstermiştir. Bundan sonraki süreçte bu birliğin devam ettirilmesi, büyük ölçüde yöneticilerimize düşmektedir. Darbe bastırıldı, şimdi hükümetin karşı atağa geçmesi ve bir takım operasyonları başlatması beklenmektedir. Toplumsal yapımızın bu olayları en az zararla atlatabilmesi için bundan sonraki süreçte çok dikkatli olunmalı. Gerçek suçlular bulunarak adalet önüne çıkarılmalı ve hak ettikleri ceza verilmelidir."

Öztek, Olağanüstü Hal'in (OHAL) insanların günlük yaşantısını kolaylaştırmak ve terörle daha etkin mücadele yapmak için ilan edildiğini, daha önceki OHAL'lerde yaşanan olaylardan ders alınarak, halkın mağdur edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement