Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Çerkezköy ve Hayrabolu'da protesto edildi.

25.07.2016 02:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Çerkezköy ve Hayrabolu'da protesto edildi.

Çerkezköy ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, 15 Temmuz'dan bu güne kadar Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Ortaya korku salarak milleti kandırmaya çalışanların yanıldığını söyleyen Öğe, "O hainlerden korkacaklarımızı mı zannediyorlar? Burada hep birlikte söylüyoruz, korkmuyoruz. Asım'ın nesli işte burada. Şair daha o zamanlardan bugünleri görmüş. İnanmış insanların karşısında kim durabilir ki?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek ikinci bir talimata kadar meydanlarda Demokrasi Nöbetlerini sürdüreceklerini belirten Öge, "Birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Bizim bayrağımız rengini şehitlerin kanından almıştır. Bir başka böyle bir bayrak yok. Her akşam tevhid bayrağı altında toplanıyoruz. Bundan sonra da toplanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı, dualar edildi.

Hayrabolu

Hayrabolu'da ise Hükümet Konağı bahçesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, siyasi partililer ve vatandaşlar demokrasi nöbetinde bir araya gelerek, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Hükümet Konağı binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptığı konuşmada, bir grup hain çeteci tarafından milli iradeye vurulmak istenen darbeye karşı kükrediniz aslanlar gibi çıktınız önlerine dur burada millet var dediniz. İşte o akşam bu destanı yazan yüce milletimize sonsuz kez şükürler olduğunu söyledi.

Milli iradenin çok önemli bir şey olduğunu yaşadığımız bu 15 Temmuz akşamının gösterdiğini ifade eden Yel, "Bizler öyle bir milletiz ki, diğer milletlere de demokrasi dersi verdik. Bu demokrasi dersinden sonra her türlü hain ve darbeciye karşı asla bir daha kalkışamayacakları bu darbenin de son bulacağını bir kez daha gösterdik. O akşam darbeciler ezanlarımızı susturmak istediler, ama biz sabahlara kadar sela ve ezanlarımızla darbeleri susturduk. İşte bu inançlı millet sayesinde inşallah geleceğimiz tam aydınlıklara çıkacak. Fetö terör örgütüne karşı 15 Temmuz akşamından sonra başlatmış olduğumuz destansı mücadelemizin sonunda Türkiye'nin önü çok daha aydınlık olacak" dedi.

Konuşmanın ardından Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar tarafından darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua edildi.

Demokrasi nöbetine, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement