Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ağrı ve Eleşkirt ile Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.

25.07.2016 04:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı ve Eleşkirt ile Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.

Valilik önündeki kurulan platform önünde toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim dinledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılacak olan anı defterine vatandaşlar duygu ve düşüncelerini yazdı.

AK Parti Ağrı Kadın Kolları Başkanı Edibe İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimine milletin hep birlikte göğüs gerdiğini belirtti.

İnan, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere anı defteri oluşturduklarını anlatarak, "Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk milletinin iradesi karşısında bertaraf oldu. 15 Temmuz'da tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da halkımız tarih yazdı. Kurduğumuz anı defterine oldukça ilgi var. Halkımız duygu ve düşüncelerini yazıyorlar. Bu defteri Cumhurbaşkanımıza göndereceğiz." diye konuştu.

Vatandaşlardan, Mehmet Celal Polat, Türkiye'nin geçmişte darbeler ve acı tecrübelerin yaşadığını anımsatarak, halkın geçmişte yaşananları tekrar yaşamamak için canlarını, iradelerini ortaya koyarak seçtikleri insana sahip çıktıklarını söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ise alandaki platformda yaptığı konuşmada, milletin FETÖ'ye tarihte görülmemiş bir ders verdiğini söyledi.

FETÖ'nün 40 yıldır milletin kanını emdiğini vurgulayan Gökçe, "Çocukları aldılar, onların beyinlerini kirlettiler. Onları raydan çıkarıp kimliklerini yok edip kişiliksiz hale getirdiler." ifadesini kullandı.

Daha sonra vatandaşlara, Beşir Derneği, Ağrı İHH ve Türk Kızılayı tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Meydanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından kesitler sunuldu.

Eleşkirt

Darbe girişiminin ardından Eleşkirt Hükümet Konağı bahçesi önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Kurulan dev sinevizyon sistemi ile son dakika haberleri gösterilerek beraberinde kaymakamlık ve belediyeler tarafından vatandaşlara akşam yemeği ikram edildi.

Eleşkirt Yücekapı Belde Başkanı İlhami Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman dua ettiğini söyledi.

Meydanda nöbet tutmaya gelen vatandaşlara yemek ve çay ikram edildiğini ifade eden Zeyrek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine 10 gündür ilçemizde demokrasiye sahip çıkarak nöbete devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza yemek ve semaver çayı ikram ediyoruz. İlk gece Allah'a kendi şahsi duam bana bir şey gelsin ben öleyim yeter ki Cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın diye dua ediyorum." dedi.

Vatandaşlardan Orhan Yazıcı da, Eleşkirt halkı olarak demokrasi nöbetine devam ettiklerini dile getirdi.

Demokrasi nöbetine Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, ilçe belediye başkanları ve Eleşkirt Belediye Başkan Vekili Kemal Sarı,Yücekapı Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, Tahir Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları ve AK Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan da katıldı.

Afşin

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde belediye önünde sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara ilçenin 66 muhtarı davul zurna ile katılarak destek verdi.

Belediye meydanına Türk bayraklarıyla gelen mahalle muhtarları, vatandaşları selamlayarak, demokrasi nöbetine katıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, demokrasi nöbetine katılan muhtarlara teşekkür etti.

Demokrasi mücadelesinde zalime ve zulme başkaldırının, bağımsız büyük Türkiye'nin ayak seslerinin geldiği 10'uncu gün olduğunu vurgulayan Güven, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk çıktığı günden bu yana büyük Türkiye'den söz ediyor. Israrla büyük Türkiye, büyük Türkiye diyor ve bunu boşuna söylemiyor. Türkiye, ecdadımızın bir dönem yaptığı gibi tüm dünya coğrafyasına adalet dağıtacak ve nizam verecek. Başkomutanımız onun için bu kelimeyi her seferinde söylüyor." dedi.

Afşin Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet Yılmaz ise FETÖ'nün darbe girişimini mahalle muhtarları olarak kınadıklarını belirterek, demokrasi nöbetine son güne kadar devam edeceklerini söyledi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement