Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine Batman'da tepkiler sürüyor.

25.07.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine Batman'da tepkiler sürüyor.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Mehmet Tilki, 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra sabaha kadar başarısız olmaları için dua ettiğini söyledi. Darbelerin vatana ve millete büyük zarar verdiğini, bu nedenle darbecilerin karşısında olduğunu dile getiren Tilki, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın sayesinde bu girişimin önlendiğini belirtti.

Darbeler döneminde büyük mağduriyetler yaşandığını kaydeden Tilki, şunları anlattı:

"Ekmek, tüp ve şeker kuyruklarında sabahlara kadar bekledik. Bunların Türkiye'ye yapmak istediği o tuzağı, Allah başlarına patlattı. Allah'ın darbesi FETÖ'nün başına düşsün. Amaçları,Türkiye'yi ele geçirmek, demokrasiye ve milletin iradesine darbe vurmaktır. Bunların Türkiye, Müslümanlık ve İslamiyet ile hiç bir alakaları yok. Başları kimse lanet olsun. Aklıma geldikçe şuurumu kaybediyorum. Verdiğimiz vergi ile alınan silahlarla vatandaşı vurdular. Böyle bir şey olamaz."

"Erdoğan'ın cesaretli oluşu halkın onun arkasında durmasını sağladı"

Batman Oduncular Sitesi Cami İmamı Mehmet Tahir Baran da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine düzenlenen tepki gösterilerine katıldığını belirtti.

Darbelerin sadece ekonomik olarak değil manevi olarak da insanlara zarar verdiğini aktaran Baran, "12 Eylül 1980'de cuma günü darbe yaptıkları için camiye gitmemize dahi izin vermediler. Darbeler halka hem maddi hem de manevi olarak büyük zarar veriyor. Kuran kurslarımız ve medreselerimiz kapatıldı. Tanıdığımız, tanımadığımız çok değerli insanlar hapislere atıldı, işkence gördü, kimi de hapislerde hayatını kaybetti. Bunların hepsi darbenin sonucudur. Darbeler hep halka zarar vermiştir." dedi.

Baran, darbe girişimin tekrar yaşanmaması için meydanlarda nöbet tuttuklarını dile getirerek, "Erdoğan'ın cesaretli oluşu halkın onun arkasında durmasını sağladı. Halkı sokağa davet etti, bizler de bu davete katıldık." şeklinde konuştu.

"Biz yaşadık, geleceğimiz yaşamasın"

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar da darbe girişiminde bulunanları lanetledi.

1980 darbesi sırasında Ankara öğrenci olduğunu ve darbenin en acı yüzünü gördüğünü belirten Uçar, "İşte bu yüzden darbelere karşıyız. Biz yaşadık, geleceğimiz yaşamasın." dedi.

Uçar, darbelerin hiçbir şekilde tasvip edilir yanı olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yaşanan ve halkın özgür iradesiyle yüzde 50 oranında yani her iki kişiden birinin oyunu alan iktidar partisine darbe girişiminde bulunmak kabul edilemez. Buna karşı Türkiye'nin her yerinde halk kendi özgür iradesiyle seçilmiş olan siyasi liderlerine sahip çıkmıştır. Meydanlarda toplanan milyonlar, yapılmak istenen darbeye, sivil darbe yaptı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement