Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kumluca ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

26.07.2016 01:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Meydandaki programda Kur'an-ı Kerim, ilahi ve şiirler okunmasının ardından, darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Memur-Sen Antalya Temsilcisi Mehmet Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'de darbe girişiminde bulunmak isteyen güçlerin, ülkenin huzur ve refahından, insanların demokratik yollarla seçtikleri ülke yönetiminden ve çıkarlarının ortadan kaldırılmasından rahatsız olan kişiler olduğunu söyledi.

Vatanı, milleti ve bayrağı için canlarını seve seve veren Mehmetçiklerin yetiştiği asker ocaklarında bazı dış güçlerin uşağı olmuş teröristlerce gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsünün, halkın karşı koymasıyla başarısız olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Millet olarak her şeyden vazgeçeriz ama özgürlüğümüzden ve vatanımızdan vazgeçmeyiz. Göğsümüzdeki iman, tankların, uçakların, otomatik silahlardan çıkan mermilerin önünde durmamızı sağlayan en büyük güçtür. Bedir'de, Uhud'da, Malazgirt'te, Çanakkale'de vatan için, inancımız için, bağımsızlığımız için gözümüzü kırpmadan savaştık ama bu dış güçlerin oyuncağı olmuş hainler, içimizdeki bu gücün farkına varmadan darbeye kalkıştılar. Bu necip millet, darbecilere öyle bir cevap verdi ki tüm dünya Türk halkının darbe karşısındaki dik duruşunu, demokrasiye olan inancını konuşuyor. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır, Allah hepinizden razı olsun."

Halk ile meydanlarda demokrasi nöbetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Evlerinize dönün" çağrısına kadar sürdüreceklerini belirten Yıldırım, demokrasi nöbetinin ve halkın milli iradeye olan inancının tarihte unutulmaz bir olay olarak hatırlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement