Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

26.07.2016 02:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Rabia Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen "Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti" etkinliğinde meydanda toplanan vatandaşlar, yatsı namazını kıldı, daha sonra darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamındaki darbe girişiminde halkın, ülkesinin ve ümmetin geleceği adına iradesine sahip çıktığını belirterek, "15 Temmuz akşamı ordu içerisine çöreklenmiş bu memleketin vergileriyle beslenmiş, bu memleketin silahını, topunu, uçaklarını bu millete karşı kullanan hain şebekelere karşı dik duran bu millet tarih yazıyor. Şanlıurfa ve tüm Türkiye'de bu hainlere karşı bir demokrasi mücadelesi veriliyor." dedi.

Darbe girişimine karşı halkın eşi benzeri olmayan bir mücadele verdiğini belirten Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise "Tüm dünyaya vatan sevgisi nasıl olur milletçe dünyaya gösterdik." diye konuştu.

Nöbete katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise tüm Türkiye'nin 15 Temmuz'da kötü bir rüya gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Ne yazık bunlar bir rüya değil, ne yazık ki bu millet hak etmediği bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Bizler sokağa çıktığımızda annelerimizin, babalarımızın ve çocuklarımızın ağzında tekbir sesleri duyduğumuzda, bu sedayı duyduğumuzda dedik ki bu halkın önünde hiç kimse duramaz Allah'ın izniyle. Çünkü unutmayın iki güçle savaşılmaz bunlardan birisi Allah ile savaşılmaz, ikincisi halkla savaşılmaz. Halkla savaşan her güç mutlaka mağlup olmuştur. Bu nedenle dinime Kur'an'ıma, Peygamberime, bayrağıma, iffetime saldıran insana evet buyurun demeye imkanımız yok. Ülke adına bugün burada olmak zorundayız, yapmasak ihanet etmiş oluruz. Darbe girişimi başarılı olsaydı bugün birçok meydanda darağaçları kurulacaktı. Hazreti Muhammed rehber alındığında yanlış kişilerin arkasında gidilmez. Bizim bir modelimiz, örneğimiz var, onu örnek alacağız niçin başka kişileri örnek alalım. Biz din adına ben Hazreti Muhammed'e biat etmişiz. Din adına ondan başka hiç kimsenin yüzüne bakmayız. Eğer başkasına tabi olursak sonuç bugünkü gibi olur"

Hatipoğlu, konuşmasının ardından İslam coğrafyası ve Türkiye için dua etti.

Demokrasi nöbeti tutan Ayşe Hekimoğlu ise her gün akşamdan sabaha kadar meydanda olduklarını, tepkilerini dile getirdiklerini anlatarak, "Bu kadar şehit verdik, vatanımız için ölmeye hazırız, canımızı seve seve vermeye hazırız. Bu vatanı kimseye bırakmayacağız, hepimiz bu vatanın sahibiyiz." ifadelerini kulandı.

65 yaşındaki Fatma Karaağaça da ülkeye zarar gelmemesi için nöbet tutuklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement