Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bursa ve Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbetleri" devam ediyor.

26.07.2016 23:42  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa ve Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbetleri" devam ediyor.

Bursa'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti İl Başkanlığının da bulunduğu "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdi.

Demokrasi nöbeti tutmaya gelenlerden Ekrem Örs, Türk milletinin darbelerin ve ihtilallerin ülkeye her zaman zarar verdiğini gördüğünü söyledi.

Tüm halkı meydanlarda bir araya getiren milli duruşu ayakta alkışladığını belirten Örs, "Allah'a şükürler olsun bu millet burada birlik ve beraberliği sağladı. Cumhurbaşkanımızın emri ile meydanları doldurduk ve doldurmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi ebedi olarak devam ettireceğiz. Halk olarak bir bütün halinde bu darbe girişimine yürekten 'hayır' demeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Kamyon şoförü Mehmet Can ise Bursa'ya Gaziantep'ten geldiğini dile getirdi.

Kamyondaki yükü indirdikten sonra meydana koştuğunu anlatan Can, "Her yerde ve her zaman devletimizin, milletimizin, ordumuzun, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın arkasındayız. Hafta sonuna kadar Bursa'da meydanlardayım." ifadelerini kullandı.

Eskişehir

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Meydandaki binlerce vatandaşa, Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından da yiyecek ve içecek ikram edildi.

Etkinliğe katılan PTT 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, burada yaptığı konuşmada, milli irade ve demokrasi nöbetinin 12. gününde Eskişehirspor Kulübü olarak dün olduğu gibi bugün de halkın yanında bulunduklarını söyledi.


Eskişehir halkının darbecilere karşı dik duruş sergilediğini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Kent halkı ve alanda nöbet tutan insanlar olarak o kara 15 Temmuz gecesini dünyaya gösteriyorsunuz. Nasıl püskürtme, direnme, demokrasiye, seçilmişliğe sahip çıkılırmış her halde bütün dünya bunu örnek alıyordur. Bunu yapan anlar. Her halde artık utanıyordur. Elbetteki sonuna kadar demokrasi, öyle kalkışmalar, darbeler Türk insanına, bizim insanımıza hele hele Eskişehirlilere vız gelir, tırıs gider. Eskişehirspor Kulübü, camiası, şahsım, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, büyük taraftarımız, sonuna kadar mücadelenizin yanındayız, sahip çıkıyoruz. O kara gecede şehit olan kardeşlerimize, yaralanan arkadaşlarımıza ne kadar dua etsek azdır. Şehitlerimize Alla'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan ise demokrasi nöbetinde olmaktan ve Eskişehir'de bulunmaktan son derece mutlu ve gururlu olduğunu bildirdi.

Özalan, 15 Temmuz'da Türk milletinin hainlere, alçaklara karşı bir destan yazdığını belirterek, "Milletimle gururluyum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da söylediği gibi 15 Temmuz'un demokrasi bayramı olarak kutlanması en büyük dileğim ve temennimdir. Şehitlere, Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Demokrasiye karşı yapılan her türlü darbenin karşısında bu millet vardır, var olacaktır." dedi.

Emekli Astsubay Hasan Güni ise kalkışmanın başladığı günden bu yana meydanlarda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İlk 3 gün AK Parti Eskişehir İl başkanlığı binasındaydım. Ülkemizin birlik beraberliği için, demokratik ortamın devam etmesi için, hainlere fırsat vermemek için buradayız. Cumhurbaşkanımız 'meydanları boş bırakmayın' dediği sürece meydanlarda kalacağız. Türk Silahlı Kuvvetler mensubu olmaktan da şeref duyuyorum ama aramızdaki hainlerin temizlenmesinden de mutluluk duyacağım. Devletin silahını halkın üzerine doğrultan hainlere karşı mücadeleye bu meydanlarda devam edeceğiz."

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar daha sonra çalınan müzikler eşliğinde ellerinde bulunan Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehinde slogan attılar.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement