Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Trabzon'da protesto edildi.

27.07.2016 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Trabzon'da protesto edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, 15 Temmuz Cuma gününden bu yana sabaha kadar terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekranda takip ediyor. ÇAYKUR'a ait tırdan, meydana gelen vatandaşlara çay ikram ediliyor.

Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standındaki deftere vatandaşlar, darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaya devam ediyor.

Vatandaşlar meydanda dalgalanan dev Türk bayrağı etrafında tekbir getirerek "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Giresun

Giresun'da Hükumet Konağı önünde toplanan Giresun Adliyesi, Giresun E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü personelinden oluşan grup, sahil boyunca slogan atarak Atatürk Meydanı'na yürüdü.

Grup, burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsüne ilişkin Giresun'da halk tepkisine kendilerinin de destek verdiğini söyledi.

Yürüyüşe katılan tüm personeli tebrik eden Kaya, "Bize yakışan bir şekilde davranış sergilemişlerdir. İnşallah diğer kurumlarımız da daha önce olduğu gibi devamını getirir. Millet uyumadan, millet tehlikenin farkına varmak suretiyle üzerine düşeni yapmıştır, yapmaya da davam eder. Bu vesileyle Giresunlu hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehteran gösterisi sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti.

Ordu'da birlik ve beraberliğin üst seviyede gösterildiğini vurgulayan Yılmaz, 15 Temmuz gecesinden itibaren kentin bir ve beraber olmasının kalabalıklarla görüldüğünü aktardı.

Yılmaz, vatandaşların, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından sunulan program ve ikramlarla buluşturulduğunu dile getirdi.

Siyasi parti temsilcilerinin, konuşma için alana gelebileceğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu, bir parti meselesi değil. Bu, CHP'nin, AK Parti'nin, MHP'nin meselesi değil. Bu, memleket meselesi. Memleket meselesinde hala ideolojik bir taassup var. Bu meydanlara gelenleri ya da gelmeye teşebbüs edenlere bir ideolojik kimlik büründürmeye çalışanları bu millete havale ediyorum. Zira bugün ve 15'inden itibaren biz her akşam buradayız. Burada, bu demokrasi bayramına katkı verme anlamında öncelikle siyasi parti temsilcilerimize buranın açık bir demokrasi meydanı olduğunu, bu kürsünün de herkese açık olduğunu belirtiyorum."

Gümüşhane

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki amacıyla "Biz Birlikte Torul'uz" etkinliği düzenlendi.

Torul Kaymakamlığı ve Torul Belediye Başkanlığının organize ettiği etkinliğe, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Ellerinde bayraklarla yürüyüşe katılanlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Vali Memiş, yaptığı konuşmada, darbe girişiminde yaklaşık 250 şehit verildiğini anımsatarak, "Sivil vatandaşın kendisini tankların önüne atışını izledik. Bu çok önemli bir hadiseydi. Bu dik duruşla şehit olan Gümüşhaneli hemşehrilerimiz var. Televizyonlarda gördüğünüz Başbakanımızın da teşekkür ettiği çarşaflı annemiz, eşinin kamyonunu aldı ve insanları toplayarak darbeye 'dur' dedi." diye konuştu.

OHAL'e değinen Vali Memiş, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Vatandaşlarımızın hayatında en ufak değişiklik olmayacak. Biz devlet olarak bu FETÖ'cü unsurları ve darbe teşebbüsünde bulunan insanları devletin bütün kademelerinden söküp atacağız ancak bu işlemleri yaparken sizlerin de yardımınıza ihtiyacımız var. Hiç kimseye haksızlık etmeden bu süreci tamamlayacağız." dedi.

Öte yandan Gümüşhane'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine tepki dolayısıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Atatürk Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşlar, ardından din görevlilerinin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve dualara eşlik etti.

Demokrasi nöbetine, Vali Okay Memiş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Emniyet Müdürü Orhan Kar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Çimen, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek emre kadar vatan nöbetini sürdüreceklerini söyledi.

Bayburt

Bayburt'ta da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan çoğunluğu kadın ve çocukların olduğu vatandaşlar, tekbirler getirdi.

"Bayburt burada FETÖ nerede", "ABD FETÖ'yü bize ver", "Bayburt FETÖ'ye mezar olacak" sloganları eşliğinde demokrasi nöbetini sürdürdü.

Meydandaki vatandaşlara, Bayburt Belediyesi ile kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Artvin

Artvin'de Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, daire amirleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto ederek demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kore Gazisi Ahmet Yılmaz, iç savaşın bir millet için en kötü, en acı senaryo olduğunu belirterek, "Bunun ne kadar kötü bir durum olduğunu Kore Savaşında gördüm. Bunun için el ele, omuz omuza olmalıyız. Allah'a şükür ediyorum ki bütün ordumuz darbe için silaha sarılmadı. Darbenin karşısında durdu. Ülke olarak daha iyi yerlere gelebilmek için Tüm milletimizi birlik olmaya davet ediyorum." dedi.

Borçka Kaymakamı Örnek de tüm Türkiye'de ve Artvin'de olduğu gibi 12 gündür Borçka'da da demokrasi nöbetine devam ettiklerini kaydederek, "Bugün bayrağımız daha yukarılarda dalgalansın, çocuklarımız güzel bir gelecek görsün, daha çok köprüler, yollar yapalım diye nöbet tutuyoruz. Başkomutanımız bize bir emir verdi. Biz bu emri yerine getiriyoruz. İkinci emre kadar görevimizin başındayız." diye konuştu.

Artvin Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu da mini bir konser sundu.

Trabzon

Trabzon'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, Trabzon Müftülüğüne bağlı bazı imamlar ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği marşların ardından İl Müftüsü Keramettin Demir ve beraberindeki din görevlileri, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement