Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

HAKKARİ/BİTLİS/ Hakkari ile Bitlis'in Adilcevaz ve Van'ın Erciş ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti devam ediliyor.

27.07.2016 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ/BİTLİS/ Hakkari ile Bitlis'in Adilcevaz ve Van'ın Erciş ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti devam ediliyor.

Hakkari'de, 15 Temmuz'dan bu yana Valilik önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Sabaha kadar ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın "evinize dönün" talimatını alıncaya kadar alanları terk etmeyeceklerini belirtti.

Adilcevaz

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde de vatandaşlar, okudukları Yasin Suresi ve indirilen hatimleri bağışladı.

Belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş, İlçe Müftüsü Sait Dizen ile şehitler için dua etti.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi vatanını, bayrağını ve milletini korumak için şehit düşenler için indirdikleri hatimleri bağışlamanın huzunu yaşadıklarını söyledi.

İlçenin darbenin ilk anından itibaren tek vücut olarak darbeye karşı durduğunu vurgulayan Gürsoy, "Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve milli iradeye sahip çıkacağız. Günlerdir ayağından ayakkabısını çıkarmaya fırsat bulamayan şerefli Türk polisine ve askerimize ne kadar dua etsek azdır. Onlar, canları pahasına bizleri koruyor. Bizler de bıkmadan, usanmadan, canımız pahasına meydanlarda demokrasi mücadelesi veriyoruz." diye konuştu.

Erciş

Van'ın Erciş ilçesinde AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun Erciş, kaymakamlık binası önünde toplanan vatandaşlara destek vererek demokrasi nöbetine katıldı.

Altun, burada yaptığı konuşmada, tüm ülkede olduğu gibi Erciş'te de Türkiye'nin istikbali ve çocuklara özgür bir dünya bırakmak için, "ben de bu işte varım, ben de demokrasinin bekçiliğni yapacağım" diyerek alanlarda dimdik durduğunu söyledi.

Ülke olarak zor günleri geride bıraktıklarını vurgulayan Altun, "İnsafsızca, Allah'tan korkmadan, şerefsizce bu millete silah doğrultan, bomba atan, kurşun sıkan o hainlerin duruşunu gözlemledik. Bu milletin parasıyla, bu milletin duasıyla, bu milletin desteğiyle bir yerlere gelmiş, kendisini bir gönül hareketi, bir dini hareket olarak lanse etmiş ve arka tarafta hain dişlerini göstermemiş, hain planlar içinde olmuş, emperyalist güçlerin dediklerine göre hareket etmiş çok zalimane bir kalkışmayı hep birlikte izledik, şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement