Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

28.07.2016 00:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

15 Temmuz gecesinden beri Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlarla protesto etmeyi sürdürdü.

Meydanda "Fetöş artık bu dünya sana dar be", "Reise selam, nöbete devam, Fetoya idam", "Bizi yıkmaya gücünüz, yıkıldığımızı görmeye de ömrünüz yetmez" pankartları açıldı, tekbir getirildi.

Vatandaşlar, "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarına meşale ve cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti.

Meydanda İzmirlilere seslenen eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, milletin 15 Temmuz gecesi özgürlüğüne, iradesine ve karar verme hakkına sahip çıktığını söyledi.

"Çocuklarımızın geleceğine saldırdılar"

İzmirlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirten Ünal şöyle konuştu:

"Büyük milletlerin büyük liderleri olur. Bizim irademizi, karar verme hakkımızı en iyi şekilde temsil eden ve bizim demokrasimizi, siyasi ve hukuki zeminimizi muhafaza eden Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. O gece bunlar siyasete saldırdılar. Hukuka, demokrasimize, hayallerimize, çocuklarımızın geleceğine saldırdılar. O yüzden her birimiz sokağa fırladık. Tankların, helikopterlerin, kurşunların önünde kendi özgürlüğümüze, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için canımızdan vazgeçtik."

Milletin birlik ve beraberliğinin 15 Temmuz'da iyice güçlendiğini ifade eden Ünal, Türkiye ekonomisinin darbe girişiminden fazla yara almadığını da kaydetti. Demokrasi bayramına devam edeceklerini vurgulayan Ünal, vatandaşların peygamber ocağı Türk ordusuyla ilgili endişeleri olmaması gerektiğini belirtti.

Ünal, "Kahramanmaraş'ta kucağında çocuğuyla bir hanımefendi yanıma geldi. 'Ben aylarca burada nöbet tutmaya devam ederim. Kucağımda çocuk ülke aramaktansa kendi toprağımda demokrasi nöbetimi tutarım' dedi. O yüzden kardeşlerim Cumhurbaşkanımız 'evlerinize dönün' diyene kadar nöbete devam" dedi.

Demokrasi nöbeti "engel" tanımadı

Bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeyle hareket edebilen 27 yaşındaki Enes Yaradanakul, ülkeyi teröristlere bırakmayacaklarını belirterek, bedensel engelinin demokrasi nöbeti için engel teşkil etmediğini ifade etti.

Oturduğu Buca ilçesinden yaklaşık 8 kilometre uzaktaki Konak Meydanı'na tek başına bindiği otobüsle geldiğini belirten Yaradanakul, "Bu ülkeyi ne paralelcilere, ne PKK'ya, ne Yunanistan'a bırakmayacağız. Ben engelliyim. Askeri bu hale getiren utansın. Bu kutsal emaneti, kutsal askerleri çirkin oyunlarınıza alet etmeyin. Engelliyim, sağlam olsam 365 gün Doğuda askerlik yapmaya razıyım. O şehitler arasında bende olmak isterdim. Bu milleti ve Cumhurbaşkanımızı size yedirmeyeceğiz." diye konuştu.

Bir diğer bedensel engelli Hakan Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle her yere gitmeye hazır olduklarını söyledi, "Bu millet, tüm dünyaya Türk milletinin ne kadar güçlü ve iradeli olduğunu gösterdi. Cumhurbaşkanımız ne zaman 'bitti' derse o zaman döneriz eve" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement