Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Antalya, Isparta, Burdur'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

28.07.2016 01:07  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya, Isparta, Burdur'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Antalyalılar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu iş bitti, her şey normale döndü, herkes evine." diyene kadar nöbete devam edeceklerini söyledi.

"Biz burada durdukça ona güç veriyoruz çünkü, durmaya da devam edeceğiz." diyen Sümer, şöyle devam etti:

"Bu nöbet çok önemli, bu nöbeti sabaha kadar tutmak zorundayız. Kimseye hiçbir zararımız olmadan burada bekliyoruz. İnşallah yakın bir zamanda da Türkiye normale dönecek ve bu nöbetlerimiz de son bulacak. O günler inşallah yakındır."

Memur-Sen Antalya Temsilcisi Mehmet Yıldırım ise Antalya'da konfederasyonlarına bağlı 12 sendikanın başkanı, yönetim kurullarıyla meydanda bulunduklarını söyledi.

Yıldırım, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün terörist unsurları öncülüğünde 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği cunta ve darbe girişimine karşı ilk gün olduğu gibi, 'sen ben' demeden sonuna kadar bugün de mücadele edeceğiz. Rehavete kapılmayacağız. Olası yeni karanlık senaryoları yüreklerimizde birleştirip, yırtıp atacağız." dedi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz da "Sağlık çalışanları olarak bizler, ilk gecenin o karanlık üç, dört saatinde de dik durduk, hala da dik durmaya devam ediyoruz. İnşallah ülkemizde bir daha bu tip felaketlerin yaşanmaması için her zaman dik duracağız." diye konuştu.

Programda, Tarkan Köylü darbe girişimini kum sanatıyla anlattı. Gösterisi beğeniyle izlenen Köylü, 15 Temmuz'da memleketi Malatya'da olduğunu, darbe girişiminin ardından meydana indiğini anlattı ve kendi yazdığı bir şiiri okudu.

Türk bayraklarıyla süslü develerle kortej

Kumluca ilçesinde ise düzenlenen korteje, Türk bayraklarıyla süsledikleri develerle katılan Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri, alkış aldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Meydanı'da yaptığı konuşmada, darbe girişimi olduğu günden bu yana insanların meydanlarda eksilmeden "demokrasi nöbeti"ni sürdürdüğünü söyledi.

Çetinkaya, "Bugün burada bir farklı güzellik yaşadık, deveciler derneği üyelerimiz develerini bayraklarla süsleyerek bizimle beraber olduklarını gösterdiler. Kendilerine sizler adına teşekkür ediyorum." dedi.

Program, mehter takımının konseri ve duayla devam etti.

Mehmet Yeşil Yeşil'den destek

Serik ilçesi Çınaraltı Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Mehmet Yeşil Yeşil ve Serik Belediyespor güreşçileri destek verdi.

Mehmet Yeşil Yeşil, er meydanlarında ve Kırkpınar'da güreşçi kardeşleriyle dik duruş sergilediklerini dile getirdi.

"Bundan sonra da sergilemeye devam edip bu meydanlardan ayrılmayacağız." ifadesini kullanan Yeşil, "2009 ve 2010 yıllarında Serikimize altın kemer sevinci yaşattım. Bu senede çok istedim ama Allah nasip etmedi. İnşallah bundan sonraki yıllarda altın kemeri daimi olarak Serik'e getirmek için mücadele edeceğime inanıyorum. Siz de inanın destek ve dualarınızı esirgemeyin." çağrısı yaptı.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık da Serik'te "demokrasi nöbeti"nin devam ettiğini kaydetti.

Burdur

Burdur'da vatandaşların, FETÖ'nün darbe girişimine karşı başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Hakimiyet milletindir" yazısına yer verilen dev ekranın da bulunduğu meydanda, şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ulu Camii'nin müezzin kayyımı Halil Özel, darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak da dua yaptırdı.

Vatandaşlara keşkek ikram edilen programda, ilahiler seslendirildi.

Isparta

Isparta'da vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı protestosu devam ediyor.

Hükümet Meydanı'nda darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" 13'üncü gününde sürdü. Aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okunan programda, darbe girişimi sırasında ölenler için yapılan duaya eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    11:18 Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Dörtyol ilçesinde 1 ay hapis cezası ile aranan E.E. gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

  • Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti
    11:18 Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti

    Anadolu Ajansı'nın (AA) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin galasına katılan büyükelçiler, AA'yı tebrik ederek, Gazze'deki insani krize dikkati çekti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin ve Dominik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

  • Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı
    11:18 Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı

    Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında mahalle veya köy muhtarlığı seçimlerini kazanan muhtarlar mazbatalarını aldı. Şuhut'un Bademli köyünde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Arife Başyiğit tarihi bir başarıya imza attı ve köyün ilk kadın muhtarı oldu. Başyiğit, mazbatasını alır almaz köyünün yol ve güvenlik kamerası sorunlarını çözmek için çalışmalara başladı.

  • Adıyaman'da Kamyonet Kazası: 2 Kişi Hafif Yaralandı
    11:16 Adıyaman'da Kamyonet Kazası: 2 Kişi Hafif Yaralandı

    Adıyaman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin refüje çarpıp karşı şeride geçmesi sonucu 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye gitmeyi reddetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı
    11:16 Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı

    Siverek-Diyarbakır karayolunda seyir halinde olan kireç yüklü bir tır, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildi. Kazanın ardından Diyarbakır-Siverek istikametindeki kara yolunda 2 saat boyunca trafik durdu. Tırın çekilmesiyle birlikte yol tekrar trafiğe açıldı.

  • Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
    11:16 Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

    Arnavutköy'de servis minibüsü ile bir otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Boğazköy - Bolluca yolu uzun süre trafiğe kapalı tutuldu.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı
    11:15 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sedir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Spor Kompleksi bünyesinde Sedir Çocuk Kreşi'ni açtı. Kreş, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara eğitim ve sosyal etkinlik imkanları sunuyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi
    11:15 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi

    Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin günümüzdeki anlamı tartışıldı. Panelde konuşmacılar, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sosyo-politik özelliklerini, Köy Enstitüleri deneyimini ve günümüzdeki eğitim politikalarını ele aldılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da panelde yer aldı ve Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yaptı.

  • Germencik Ortaklar Mahallesi'nde İkinci Pazar Kuruluyor
    11:14 Germencik Ortaklar Mahallesi'nde İkinci Pazar Kuruluyor

    Germencik ilçesinin en büyük mahallesi Ortaklar'da Mayıs ayında ikinci pazar kurulacak. Germencik Belediye Başkanı Zencirci, pazarcı esnafının ve mahalle sakinlerinin talebine olumlu cevap verdi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Esnaflarla Çay Sohbetinde Buluştu
    11:14 Çayırova Belediye Başkanı Esnaflarla Çay Sohbetinde Buluştu

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Fatih Caddesi'nde esnaflarla çay sohbetinde bir araya geldi. Başkan Çiftçi, esnaflarla sohbet edip, talep ve sorunları not alarak çözüm için adımlar atacaklarını belirtti.


Advertisement