Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şehitlerimizin sayesinde kahraman millet 15 Temmuz'da bir destan yazdı.

28.07.2016 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şehitlerimizin sayesinde kahraman millet 15 Temmuz'da bir destan yazdı." dedi.

Bakan Eroğlu, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek için geldiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminden milletin büyük bir zaferle çıktığını belirterek, "Milletimizin feraseti, Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Bakanlar Kurulunun, Başbakanın, milletimizin cesareti, kararlılığı sayesinde darbe girişimi akamete uğradı." diye konuştu.

Eroğlu, FETÖ'nün bu girişiminin sadece hükümeti yıkmaya yönelik değil, milleti parçalamak, milleti yok etmeye yönelik bir girişim olduğuna işaret ederek, "Onların bir hesabı varsa Rabbimizin de bir hesabı var. Onların hesapları alt üst oldu. Neticede bu milletin bahtı açık. Bundan böyle hiçbir kimse darbeye teşebbüs edemeyecek, rüyasında bile göremeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Asker kılığına girmiş hainlerin millete ateş ettiğini, kendisinin de o gece külliye yakınında olduğunu dile getiren Eroğlu, 246 şehit verildiğini ifade ederek, "Şehitlerimizin sayesinde kahraman millet 15 Temmuz'da bir destan yazdı." ifadesini kullandı.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda da görüşü sorulan Eroğlu, girişimlerde bulunulduğunu söyleyerek, Gülen'in bazı ülkelerin, bazı istihbarat örgütlerinin maşası durumunda olduğunu, ABD'nin elebaşı Gülen'i teslim etmesini umduğunu söyledi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine demokrasi şehitlerinin isimlerinin yaşatılacağını dile getiren Bakan Eroğlu, şehitlerin zaten ölmeyeceğini ifade etti.

- Kamu kurumlarında görevden uzaklaştırmalar

Darbe girişimi sonrası kamu kurumlarında FETÖ'yle bağlantılı olanların görevlerinden uzaklaştırılmasını da değerlendiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bunlar asalaktı. Milletin derdiyle dertlenmeyip, milletin işlerini aksatan ve devleti yıkmaya çalışan hainlerdi. Bunlar bir nevi mikroptu. Mikropların temizlenmesiyle idareler daha da rahatladı. Mesela bizim bakanlığımızda 17-25 Aralık'tan sonra pek çok temizlik yapıldı ama şu anda hala bazı mikropların olduğunu gördük, neticede bu 221 kişi daha açığa aldık. Diğer bakanlıklarda da bunlar devam ediyor. Çünkü devletten maaş alıp, devlete, millete ihanet etmek kabul edilemez. Çok büyük bir suçtur."

"Bunlar akıllarını 1 dolara satmış hainlerdir"

Ordu içinde darbecilerin yüzde 1,5 düzeyinde bulunduğunu ve hainlerle, Mehmetçiği karıştırmanın doğru olmadığını da söyleyen Eroğlu, "Bunlar akıllarını 1 dolara satmış hainlerdir." dedi. Eroğlu, kamu kurumlarından, ordudan, emniyet teşkilatından temizleninceye kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyip kınadıklarını belirterek, milletin bütün gücüyle darbe karşısında durduğunu söyledi. Halka ne kadar teşekkür edilse az olduğunu ifade eden Ceylan, "İnşallah, birlik beraberlik içinde, aziz milletimizin dirayetiyle, basiretiyle inşallah bundan sonra hiçbir güç bu tür darbe girişimlerinde bulunamayacaktır. Cenab-ı Allah, birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza etsin." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç da bundan sonra " Türkiye'nin geleceği aydınlıktır. Bundan sonra 2023 yılına çok daha rahat yürüyecektir. Bundan sonra Türkiye'nin dostları sevinsin, düşmanları kara kara düşünsün." ifadelerini kullandı.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise dünyanın 100 yılda 120, 2000'den bu yana da 20 darbe gördüğünü belirterek, "Ancak ilk kez böyle bir millet gördü. Yüreğini, basiretini, ferasetini buraya getirmiş olan halkımız, vatandaşımız hamdolsun bu ülkenin geleceğine, istikbaline, istiklaline el koymuş oldu." diye konuştu.

Bu girişimle sadece darbenin amaçlanmadığını, kaos ve istikrarsızlık ortamı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Yıldız, "Türkiye'nin geleceğiyle oynadıklarının son derece farkındaydılar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement