Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, emperyalist, siyonist ve onların uşaklarının, İslam dünyasının son hattı olan Türkiye'yi düşürmek istediğini belirterek, "Ama o gece meydanlara, tankların önlerine çıktık. Yüreğimizi, canımızı ve kanımızı koyduk, tankları yürüten, uçakları havalandıran o siyonist alçakların uşaklarını geldikleri yere geri gönderdik.

28.07.2016 03:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, emperyalist, siyonist ve onların uşaklarının, İslam dünyasının son hattı olan Türkiye'yi düşürmek istediğini belirterek, "Ama o gece meydanlara, tankların önlerine çıktık. Yüreğimizi, canımızı ve kanımızı koyduk, tankları yürüten, uçakları havalandıran o siyonist alçakların uşaklarını geldikleri yere geri gönderdik." dedi.

Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Yıldırım, bütün dünyanın bir araya gelip Müslümanları öldürmeye, katletmeye devam ettiğini söyledi.

Bütün bu öldürmelere ve katliamlara "dur" demek isteyen bir ülke olduğunu, bu ülkenin de İslam dünyasının mazlumlarının yanında olan Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İşte bunun için emperyalistler, siyonistler ve onların uşakları, İslam dünyasının son hattı olan Türkiye'yi düşürmek istediler. Ama o gece meydanlara, tankların önlerine çıktık. Yüreğimizi, canımızı ve kanımızı koyduk, tankları yürüten, uçakları havalandıran o siyonist alçakların uşaklarını geldikleri yere geri gönderdik. Hiç tereddüt etmedik." diye konuştu.

Yıldırım, halkın tankların önüne çıkarken sadece Türkiye'yi düşünmediğini Filistin'i, Suriye'yi, Mısır'ı, Doğu Türkistan'ı, yeryüzündeki bütün mazlum coğrafyaları düşündüğüne işaret ederek, o darbeyi püskürtürken Afrika'daki halkın Türk milletine dua ettiğini, Cezayir halkının sabahlara kadar yatmadığını, Filistin sokaklarının da insanlarla dolu olduğunu kaydetti.

"Allah, mazlumların duasını kabul etti." diyen Yıldırım, "Ve siz bedeninizle buradayken yeryüzündeki bütün mazlumlar da size dua ederek, yanınızda yer aldı ve sonuçta bizler kazandık, darbeyi püskürttük. İnşallah cezalarını da çekecekler." ifadesini kullandı.

"Tankların üstünde patlayan yumruklar, Mısır'ın, Suriye'nin intikamıydı"

Gazeteci Yazar Kemal Öztürk de Türkiye'nin İslam dünyasının umudu, son limanı ve sığınacağı ada olduğunu belirterek, sancağın bu topraklarda düştüğünü, bu topraklarda da ayağa kalkacağını dile getirdi.

Herkesin o yüzden payitahta, İstanbul'a baktığına işaret eden Öztürk, "İşte böyle bir ülke... Libya'da da Cezayir'de de Tunus'ta da Lübnan'da da Yemen'de de umut. Dik durmamız, ayakta ve daha güçlü olmamız gerekiyor çünkü İslam dünyasının Türkiye'den başka sığınacak limanı ve güveneceği güç kalmadı." ifadelerini kullandı.

Öztürk, şöyle konuştu:

"Bir sabah kendi ülkemde darbe olacağını, kendi ülkemde tankları göreceğimi ve bir gün benim halkımın da kurşunlara isabet edeceğini hiç düşünmemiştim. Ama 15 Temmuz gecesi İstanbul'da tankları, zırhlı araçları, uçakları ve makineli tüfekleri gördüğümde ilk aklıma gelen Rabia Meydanı oldu. ve biz Rabia Meydanı'nı gözyaşları içerisinde dünyaya anlatırken, kendi ülkemin ve milletimin aynı akıbete maruz kalacağını hiç aklıma getirmemiştim. O nedenledir ki Mısır'ın, Suriye'nin o mazlum insanlarını gören milletin içinde biriktirdiği öfke patladı. Sokaklara taşan ve tankların üstünde patlayan yumruklar, Mısır'ın, Suriye'nin intikamıydı, 'hayır burayı da öyle yapamayacaksınız.' dediler. Bu millet, dünyanın bütün mazlumlarına ağlamış millettir. Bu kadar gözyaşı döken milletin içerisinde birikmiş öfke ve nefret, zalime ve zulme karşı işte 15 Temmuz gecesi bütün sokaklara döküldü."

Mitinge katılan ses sanatçısı Murat Kekilli de Türkiye tarihini anlatan bir mısra seslendirdi.

15 Temmuz gecesinden beri Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlarla protesto etmeyi sürdürüyor.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement