Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi üyeleri başta olmak üzere üniversite mensupları, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

28.07.2016 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi üyeleri başta olmak üzere üniversite mensupları, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde Taksim Meydanı'ndaki program, şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ın şehitler için yaptığı dua ile devam eden anma programına, cübbeleri ile katılan akademisyenler, "Demokrasi Şehitleri Platformu"na karanfil bırakarak, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan beri Taksim Meydanı'nda, darbeye, ihanete, silah zoruyla aklı esir almaya çalışanlara karşı nöbet tuttuklarını söyledi.

Bu meydanda milletin birlik, istiklal ve demokrasi destanı yazdığını, ülkenin geleceğine sahip çıktığını vurgulayan Demircan, "Kıymetli hocalarım, bize canımız pahasına korumamız gereken değerler olduğunu siz öğrettiniz. Canımızdan vazgeçtik, o değerlerden vazgeçmedik. O değerleri ihanet şebekelerine çiğnetmedik. Vatanımızı, istiklalimizi, demokrasimizi, hürriyetimizi, irademizi, aklımızı canlarımızla koruduk. Huzurunda bulunduğumuz 240 şehidimiz bunun en önemli göstergesidir. Hepimizi kucaklayan Taksim Meydanı bunun şahididir." diye konuştu.

Darbe girişiminde bulunan hainlerin yüce Türk adaleti önünde hesap vereceğini anlatan Demircan, "Bu krizde, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu yeniden fark ettik. Bu önemli bir imkandır. İnanıyorum ki, Türkiye bundan böyle, refah seviyesi hızla yükselen, daha emin, daha demokratik, daha büyük bir ülke olacak. Hepimize çok iş düşüyor. Bu işlerin formülleri sizlerdedir, akademisyenlerdir. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın da 15 Temmuz'da yeni bir Türkiye'nin doğduğunu ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz'da Türk milleti dünyaya yeni bir mesaj vermiştir. Bu aziz milletin özgürlüğü, insan hakları ve birlikteliği uğruna canını seve seve verebileceğini bir kez daha dünyaya 15 Temmuz'da da haykırmıştır. Hiç kimsenin asla kabul edemeyeceği bu alçak darbe girişimini ve buna destek veren tüm güçleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vatan hainlerinin tüm çabaları Türk milletinin güçlü iradesi karşısında her daim bertaraf olacaktır. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bekçiliğini yapan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Vatanımızı, milletimizi ve demokrasimizi savunmayı en kıymetli görev addeden yükseköğretimin temsilcileri olarak bizler tek vücut halinde devletimizin ve hükümetimizin yanında durmakta ve bu meydanda tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diye haykırmaktayız."

Program, katılımcıların el ele fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement