Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'da protesto edildi.

29.07.2016 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'da protesto edildi.

Trabzon'da Türk-İş'e bağlı 12 sendika temsilcisinin düzenlediği "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 200 sendika üyesi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter ekibinin de eşlik ettiği grup, daha sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önündeki alanda demokrasi nöbetine katıldı.

Burada vatandaşlara seslenen Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş 1 No'lu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Türkiye'yi bir kaos ortamına çekmeye, vatandaşları da birbirine çatıştırmaya çalışan hainlerin bu girişiminin, Türk milletinin canını fedakarca ortaya koymasıyla püskürtüldüğünü söyledi.

Halka ve güvenlik güçlerine ateş açarak tankları üzerine süren teröristleri lanetlediklerini ifade eden Gedikli, "Ülkemiz, milletin iradesiyle iş başında olan hükümetimiz tarafından yönetilmektedir. Dolayısıyla bundan sonra bir değişim olacaksa yine millet iradesiyle ve demokratik usül ve esaslar içinde olacağını vurgulamak isteriz. Ülkemiz geçmişte yaşanan darbelerden çok çekmiştir. Bu darbelerin sancısını çalışma ve toplumsal hayatımızda halen yaşamaktayız. Türk sendikal hareketi olarak ülkemizde darbe istemiyoruz, her türlü darbe girişimine karşı çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sendika temsilcileri demokrasi nöbetine katılan vatandaşları selamladı.

Aynı yerde devam eden etkinlikler kapsamında daha sonra ise İl Müftülüğü görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, dualar edildi. Vatandaşların hep birlikte tekbir getirdiği nöbette, sık sık "Türkiyem" şarkısı seslendirildi.

Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar da atan vatandaşların alandaki bekleyişi devam ediyor.

Rize

Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan yaklaşık bin kişi darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar meydanda kurulan büyük LED ekrandan gelişmeleri takip ediyor. Zaman zaman sloganlar atan vatandaşlar, mehter marşına eşlik etti.

Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere vatandaşlar darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaya devam ediyor.

Aynı zamanda burada vatandaşlara çay ve yemek ikramında bulunuldu.

Gruptakilere, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları da destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.

Bayburt

Bayburt'ta da vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde bir araya gelerek demokrasi nöbetini sürdürdü.

İl Müftülüğü görevlilerince okunan mevlit ve Kur'an-ı Kerim'in ardından vatandaşlar hep birlikte trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yatsı namazı kıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Gümüşhane

Gümüşhane'de "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Atatürk Caddesi'nde düzenlenen programa, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Vali Yardımcıları, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an tilaveti ve edilen duaların ardından Gümüşhaneli şehitlerin isimleri sinevizyon eşliğinde LED ekrana yansıtıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar daha sonra ses sanatçısı Onur Akgül'ün söylediği kahramanlık türkülerini dinledi.

Programda ilahiler de okunurken, alanda bulunan vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehteran gösterisi sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci talimatına kadar alanlarda olmayı sürdüreceklerini belirterek, "Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan her bir vatandaşımızdan Allah razı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement